Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Postrelený chlapec je stabilizovaný, učiteľka na PN

Tragédia, ktorá sa odohrala na škole v Spišskej Novej Vsi počas streleckého krúžku, rezonuje aj v susednej Českej republike. Okolnosti nehody vyvolávajú vážne otázky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Postrelený chlapec je stabilizovaný, učiteľka na PN
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Najprv to vyzeralo, že aj Slovensko sa pripojilo k smutnému zoznamu krajín, kde nejaký šialenec na základnej škole spustil paľbu a zranil nevinné deti. Napokon bolo všetko inak, ale následky sú aj tak tragické, keďže postrelený 12-ročný Gabriel zostáva v umelom spánku. Dobrou správou je, že lekári mu leteckom transporte do nemocnice vybrali z hlavy brok. O téme píše blesk.cz.

Učiteľka je radšej doma

Zranený školák, ktorý sa stal obeťou nešťastnej streľby spolužiaka počas riadneho streleckého krúžku, by mal byť v stabilizovanom stave. “Lekári ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a priviedli do umelého spánku. Strelu, ktorá mu uviazla v hlave, sa im podarilo úspešne odstrániť a chlapec je mimo ohrozenia života,” píše český blesk.cz.

Zle je na tom aj učiteľka, ktorá strelecký krúžok na základnej škole v Spišskej Novej Vsi vedie. “Po nehode skončila práceneschopná. Polícia sa prípadom naďalej zaoberá,” uvádza český portál.

Nevyjasnené okolnosti

Blesk cituje aj riaditeľa školy, ktorý sa obhajuje, že ide o prvý prípad tohto druhu na ich škole: “Nášmu žiakovi, ktorý so strelbou začínal a mal už v rámci okresu aj dobré výsledky, želáme skoré uzdravenie, aby bol rýchlo opäť medzi nami.” Neprezradil však, ako presne k nehode došlo a kto strieľal.

“Podľa nepotvrdenej verzie sa mal údajne Gabriel rozkročiť nad ležiacim spolužiakom, ktorý zdvihol pušku a vystrelil. Rana však namiesto terča zasiahla chlapca. Mesto Spišská Nová Ves, ktoré je zriaďovateľom školy, sa odmietlo k prípadu vyjadriť, pokiaľ nebudú známe výsledky vyšetrovania,” dodáva blesk.cz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM