Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Pozor na dovolenkovanie v Tunisku!

Sťažnosti českých a slovenských dovolenkárov v jednom tuniskom hoteli vyriešil miestny personál doslova ručne – stručne. Jeden z turistov uvádza, že mu zlomili nos.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Pozor na dovolenkovanie v Tunisku!
Zdroj: TASR

Ísť na dovolenku do hotela, kde človek pred tým nebol, je vždy tak trochu lotéria. Mnoho turistov sa sťažuje, že ubytovanie nebolo podľa ich predstáv, more bolo ďaleko, jedlo im veľmi nechutilo, alebo našli iné nedostatky. Väčšinou sa však problémy dajú riešiť priamo na mieste. Skupina českých a slovenských dovolenkárov v tuniskom Monastire však uvádza, že zažili skutočný horor, ktorý sa skončil bitkou.

Pekelná dovolenka

Mala to byť all-inclusive dovolenka v štvorhviezdič­kovom hoteli, za ktorú zaplatili stovky eur. Keď však skupina českých a slovenských dovolenkárov dorazila do hotela Rosa Rivage v tuniskom Monastire, čakalo ich veľké rozčarovanie. „Realita bola veľmi vzdialená od toho, čo cestovné kancelárie inzerovali vo svojom katalógu,“ píše český portál idnes.cz.

Hostia sa sťažovali na špinavé prestieranie, všade sa povaľujúce neumyté taniere a riad. V jedálni si vraj nemali ani kam sadnúť a v kuchyni nepripravili dostatok jedla pre všetkých ubytovaných. „Pláž bola tiež veľmi špinavá a vôbec nezodpovedala tomu, čo im cestovka ponúkala v katalógu,“ píše idnes.cz.

A napokon bitka

Český portál uvádza, že jeden z nespokojných hostí Jiří Buchta sa snažil tlmočiť tieto sťažnosti hotelovému personálu. Jeho námietky však zjavne nepadli na úrodnú pôdu a domáci Tunisania ho v zadnej miestnosti za recepciou fyzicky napadli a zbili. Výsledkom je vraj zlomený nos a ruka.

„Keď som prišiel, tak mi povedali, že už svojim krajanom, ktorí nevedia po anglicky, nesmiem nič hovoriť a mám sa vysťahovať zo svojej izby, pretože v hoteli už viac nebývam. Keď som im ukázal, že mám na ruke hotelový náramok, tak sa na mňa vrhli,“ cituje idnes.cz slová pána Buchtu.

Portál dodáva, že za celým problémom môže byť aj aktuálne kritická situácia v Tunisku, kde miestni hotelieri predali viac izieb, ako majú reálne k dispozícii. Výsledkom je napätie a časté presúvanie hostí do kapacít, ktoré si nekúpili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM