Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Prečo Cibulková ňuchá loptičky?

Je to naozaj čudný zvyk, ktorým naša slávna tenistka pobláznila už aj ďalšie hviezdy bieleho športu – ovoniavajú tenisové loptičky. Dominika je v tom naozaj jednotka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Prečo Cibulková ňuchá loptičky?
Zdroj: TASR

Na prvý pohľad to vyzerá ako bizarný fetiš. Britský portál Dailystar si všimol, že Dominika Cibulková pravidelne ovoniava tenisové loptičky, či už nové hneď po rozbalení nového balíčka, alebo aj práve používané počas zápasu. Čudnú vášeň si všimli aj tenisoví fanúšikovia a na sociálnych sieťach vyjadrujú Dominike podporu. Vôňa tenisových loptičiek je vraj omamná…

Nevie sa nabažiť

“Hviezdy Wimbledonu sa zbláznili do vône nových tenisových loptičiek. Táto bizarná vášeň zachvátila celý turnaj,píše Dailystar. Diváci si všimli, že hráči ovoniavajú loptičky pred začiatkom hry aj medzi jednotlivými setmi a “evidentne sa toho nevedia nabažiť.”

“Túto vášeň odštartovala Dominika Cibulková, keď sa vyznala zo svojej lásky k vôni loptičiek,” píše portál. Dodáva, že naša slávna tenistka má v tomto smere aj naozaj výnimočné schopnosti. Zdá sa, že jej čuch je minimálne taký dobrý ako podanie.

“Minulý rok sa objavilo video, na ktorom Slovenka háda odkiaľ pochádzajú jednotlivé loptičky len vďaka tomu, že si k nim privonia. Mala zaviazané oči a správne priradila každú loptičku k turnaju, na ktorom sa používala.”

Ako to robí?

Dominika na videu vysvetlila, že skrátka “miluje tú vôňu” a vďaka nej dokáže loptičky tak skvele identifikovať. “Poznám tú vôňu, pretože ju cítim neustále.” Zároveň vyvrátila dohady niektorých jej fanúšikov, že loptičky ovoniava pre šťastie.

Britský portál dodáva, že na sociálnach sieťach už veľa ľudí vyjadrilo pochopenie pre Dominikinu vášeň. Otvoriť nový balíček loptičiek, počuť ten typický zvuk a zacítiť ich vôňu, je vraj skutočný pôžitok.

“Je to vášeň, ktorú môžu pochopiť len tenisti,” napísala na Twitter Maia Wendel. “Môže ovoniavanie čerstvo otvoreného balíčka loptičiek fungovať ako inhalátor?” spýtala sa žartovne Mia Ray. A do tretice sa pridala aj Paige Marie: “Je to ako zacítiť nebo v plechovke.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM