Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Predvianočný zázrak na diaľnici

Neuveriteľná nehoda na diaľnici pred tunelom Bôrik okamžite obletela svet a stala sa hitom sociálnych médií. Nečudo, veď lietajúce auto sa nevidí každý deň…

Zdroj: Facebook

Iným slovom ako zázrak sa táto autonehoda zrejme ani označiť nedá. Potom ako slovenskí policajti zverejnili na Facebooku video z diaľničnej kamery zachytávajúce šialený náraz a následný kotrmelec vo vzduchu sa tieto zábery okamžite rozšírili aj za hranice Slovenska. Píšu o nich aj írsky portál a ruská sieť.

Z pekla šťastie

Na zverejnenom videu je vidieť, ako sa čierne BMW rúti k vstupu do tunela Bôrik a tesne pred ním vráža v plnej rýchlosti do zvodidiel. Silný náraz ho okamžite vymrštil do vzduchu a auto vzlietlo ako lietadlo. Po náraze do vrchnej časti tunela urobilo ešte niekoľko dychberúcich kotrmelcov vo vzduchu a zázračne pristálo na kolesách v smere jazdy.

Ruská sieť rt.com označila zábery na neskutočné. “Video zachytáva surreálne lietajúce auto, ktoré by obstálo aj v hocijakom hollywoodskom akčnom filme. Scéna je o to viac neuveriteľná, že vodič prežil bez akýchkoľvek vážnejších zranení.

Dobrá reklama

Tému si všimol aj írsky portál rte.ie a píše o “pozoruhodnom šťastí 44-ročného vodiča,” ktorý vyviazol bez škrabanca a polícia mu nenamerala žiadny alkohol v krvi. O príčinách kurióznej nehody tak môžeme len špekulovať. Nehoda sa stala skoro ráno a vylúčiť sa teda nedá ani mikrospánok, prípadne obyčajná nepozornosť pri riadení auta.

Portál rt.com uvádza, že video z diaľničnej kamery sa stalo okamžite virálnym a na internete zaznamenalo za 24 hodín viac ako 1,4 milióna zhliadnutí. Jeden z čitateľov ruského portálu poznamenal, že neskutočná nehoda a zázračné vyviaznutie vodiča je dobrou reklamou pre nemeckú automobilku BMW.

Nehoda ako z filmu: Auto letelo vzduchom a narazilo do tunelovej rúry
3
Galéria
Foto: Martin Golein Tatry-SOS
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM