Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Premiér vraj býva v mafiánovom byte

Francúzsky portál to povedal na plné ústa – Bašternák má mafiánske spôsoby. Kontroverzný podnikateľ a domáci pán Roberta Fica predáva svoje luxusné auto.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Premiér vraj býva v mafiánovom byte
Zdroj: autoplus.fr

Slovenské médiá už dávnejšie prišli s informáciou, že Ladislav Bašternák sa snaží predať svoje super luxusné Bugatti Veyron za viac ako milión eur. Na celej záležitosti je pikantné, že podľa dostupných údajov to vyzerá tak, že auto má stočené kilometre, čo je klasický podvod. Práve tento moment upútal aj francúzsky portál Autoplus.fr, ktorý si všimol, že Bugatti má až príliš dobrú cenu, aj keď bežnému smrteľníkovi sa z nej zatočí hlava.

Mafiánske spôsoby

“Bugatti Veyron patrí istému Ladislavovi Bašternákovi. Je to Slovák známy viac – menej mafiánskymi spôsobmi a kolosálnym bohatstvom,” napísal natvrdo francúzsky portál Autoplus.f. Ktovie, či sa podnikateľovi zrazu zadrhli obchody, alebo sa snaží zbavovať majetku v strachu z trestného stíhania.

Na Slovensku je Ladislav Bašternák známy ako muž s mimoriadne dobrými politickými kontaktami a extrémne podozrivými podnikateľskými aktivitami. Je domácim pánom premiéra Roberta Fica, ktorý stále býva v jeho byte, aj keď ho už policajti obvinili z daňového trestného činu. Podľa vyšetrovateľa si mal neoprávnene uplatniť vratku DPH vo výške až dvoch miliónov eur.

Pri takýchto obchodoch sa potom dobre nakupujú super luxusné autá, ktorých je na svete len zopár kusov. Jedným z nich je aj Bugatti Veyron, ktoré má v ponuke svojho autobazára spoločnosť Carimpex. Firma priamo nepotvrdila, že ide o Bašternákovo auto, ale vyzerá to tak podľa dostupných informácií z databázy STK.

Stočené kilometre?

Slovenské médiá pôvodne priniesli informáciu, že Bugatti sa v autobazáre predáva za astronomickú cenu 1 198 000 eur. Francúzsky portál už píše “len” o sume 990 tisíc eur. “Takáto cena sa zdá byť pomerne nízka za Bugatti Veyron,” uvádza Autoplus.fr. Zároveň však dodáva, že takéto priaznivé hodnotenie by platilo len v prípade, že by auto malo skutočne najazdených len uvádzaných 17 680 kilometrov.

A práve v tachometri je kameň úrazu. “Podľa slovenských médií malo auto ešte v roku 2013 najazdených až 26 177 kilometrov a v roku 2015 sa toto číslo záhadne znížilo na 16 460 kilome­trov,” píšu Francúzi. Dodávajú, že to vyzerá tak, že milionársky majiteľ sa zrejme znížil k stočeniu kilometrov na tachometri. Ak ho napokon skutočne usvedčia a odsúdia z daňového podvodu, nikoho to už neprekvapí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM