Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Prvý cestný pirát tohto roku je cudzinec

Viac ako 200 km/h vytočil na tachometri český vodič, ktorý sa touto rýchlosťou rútil po slovenskej diaľnici D2. Policajti mu naparili mastnú pokutu a nešetria ho ani českí čitatelia.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Prvý cestný pirát tohto roku je cudzinec
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Ošúchané porekadlo hovorí, že každý šofér je jednou nohou v base a druhou na cintoríne. Platí to najmä o tých, ktorí majú mimoriadne ťažkú nohu na plyne a nedokážu odolať čaru rýchlej jazdy.

To je prípad aj nemenovaného českého vodiča (36), ktorý za vysoké prekročenie povolenej rýchlosti na slovenskej diaľnici zaplatil vysokú pokutu a získal aj nelichotivý titul „Prvý cestný pirát roku 2020“ priamo od policajtov.

Šialená jazda

„Toto si do rámčeka určite nedá,“ píše český portál blesk.cz o prípade českého vodiča, ktorého chytili slovenskí policajti na diaľnici D2. Rútil sa rýchlosťou 213 km/h, čím prekročil rýchlosť o úctyhodných 83 km/h. Český portál sa odvoláva na správu, ktorú slovenskí policajti zverejnili na sociálnej sieti.

„Vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške 800 eur,“ cituje blesk.cz zverejnenú správu. „Snáď si krajan nabudúce rozmyslí, či sa bude v zahraničí hrať na Rýchlo a zbesilo… českým vodičom dobré meno rozhodne neurobil,“ komentuje to blesk.cz. Slovenskí policajti ešte dodali varovanie, aby vodiči takto neriskovali najmä v zimnom období, kedy je vyššia šanca na dopravnú nehodu.

Kritika z vlastných radov

Českého cestného piráta nešetria ani českí čitatelia portálu: „Na takéto machrovanie by mohla zabrať iba jedna vec – zobrať vodičák na doživotie. Keď na to má, tak si môže platiť šoféra a bude to!“ Niektorým sa vyrubená pokuta zdá byť príliš nízka: „Akých 800 eur? Mali mu vziať papiere na päť rokov a zabaviť auto, kým ten debil niekoho zabije a bude neskoro… takáto pokuta nie je dostatočný trest vzhľadom na bezohľadnosť jazdy a ohrozenie ostatných.“

Ďalší čitatelia pridávajú kritiku aj do širších radov: „Urobil českým vodičom presne také meno, aké si zaslúžia. Sú to všetko úplne bezohľadní sebci. Stačí sa len na toho chumaja pozrieť.“ Pravdou však je, že o podobných vodičov nie je núdza ani medzi Slovákmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM