Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sagan otvorene o močení z bicykla

Jeho najobľúbenejšie jedlo je kurací perkelt, nikdy nemal “opicu” z alkoholu a raz sa stretol aj s americkým hercom Leonardom Di Capriom. A cyklistická hviezda prezradila ešte oveľa viac.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sagan otvorene o močení z bicykla
8
Galéria
Zdroj: TASR

Peter Sagan poskytol uvoľnený rozhovor portálu rouleur.cc, v ktorom prezrádza viacero detailov zo svojho súkromia. Novinári boli očarení jeho bezprostrednosťou. Sagan podľa ich hodnotenia môže byť v osobnom kontakte vtipný, filozofický, tajomný… ale nikdy nie nudný. “Dokáže zvrtnúť debatu rôznymi šikovnými a prekvapivými spôsobmi, ako to robí aj na bicykli,” komentuje portál.

Nikdy nemal opicu

Asi každý človek, ktorý dlhodobo žije v cudzine, má svoje obľúbené domáce jedlá, ktoré mu po čase veľmi chýbajú. Rovnako to má aj Peter Sagan. V jeho prípade je to perkelt a pre britských novinárov podrobne popísal, čo to je: “Sú to vlastne domáce gnocchi s kuraťom, smotanou a paprikou. (vytiahne svoj mobil a ukáže zopár fotiek). Je to celoročné jedlo a dá sa to jesť aj s cestovinami. Moja mama robí veľmi dobrý perkelt…”

Keď však príde na rad alkohol, v Petrovi Saganovi preváži správny športovec nad typickým Slovákom. Na otázku, aká bola jeho najhoršia opica z alkoholu odpovedá, že nikdy žiadnu nemal. A potvrdzuje to aj jeho hovorkyňa, ktorá sedí počas rozhovoru vedľa neho: “Vážne, on snáď ani nie je človek. Opice zvláda lepšie ako jazdu na zadnom kolese bicykla. Nie je to fér,” hovorí Gabriele Uboldi pre rouleur.cc a možno prezrádza viac ako chcel Peter povedať.

Hviezdne stretnutie

Slovenská cyklistická hviezda v rozhovore spomína aj na svoje náhodné stretnutie s americkým hercom Leonardom Di Capriom. “Stretol som ho na ostrove Bora Bora. Podal som mu ruku a povedal som mu, že som jeho fanúšik. Každý jeho film je super.” Di Caprio zjavne nerieši cyklistiku, pretože očarenie bolo jednostranné: “Nijako ma neriešil, len mi poďakoval a išiel preč,” dodal Sagan.

Rozhovor sa následne zvrtol aj na prax niektorých cyklistov, ktorí počas pretekov močia z bicykla na divákov: “Ja to nikdy nerobím, ani mi to veľmi nejde, radšej zastavím. Nie je to pekné voči divákom, ak na nich niekto močí. Ale keď je tam veľa ľudí, tak močím do fľaše – priložím si ju k ľavému stehnu a potom ju odhodím.”

Peter Sagan ešte pre rouleur.cc prezradil, že najvyššia rýchlosť, akú kedy na bicykli dosiahol, bola 109 km/h a že je skutočne šťastný: “Žijem svoj sen. Možno je trochu väčší, ako som predpokladal.”

Foto: ilustračné

Peter Sagan
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM