Šport Ostatné športy Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sagan zachránil cyklistiku, je žiarivou hviezdou!

Superlatívy na adresu slovenskej cyklistickej hviezdy sa neprestávajú sypať zo všetkých strán. Peter senzačne obhájil trojnásobný titul majstra sveta a vstúpil do dejín.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sagan zachránil cyklistiku, je žiarivou hviezdou!
Zdroj: TASR

Ešte žiadnemu jazdcovi v histórii cyklistiky sa nepodarilo obhájiť titul majstra sveta trikrát po sebe. Peter Sagan je prvý a preto mu patrí aj patričná sláva a uznanie. V nedeľu sa postavil na najvyšší stupeň víťazov v nórskom Bergene. Športový svet oceňuje nielen jeho prekvapivý výkon, ale aj charakter, ktorý ukázal pri ďakovnej reči. Detaily prezrádza článok britského portálu Telegraph.co.uk.

Prekvapenie na koniec

Petrovmu víťazstvu na majstrovstvách sveta sa venujú všetky športové rubriky svetových médií. Komentátori najčastejšie zdôrazňujú, že ide o fenomenálne a prekvapivé zlato, pretože Petra nebolo v pelotóne celý deň vidieť a prakticky sa zjavil až v senzačnom závere, keď na cieľovej páske tesne zdolal domáceho jazdca Alexandra Kristoffa.

“Sagan ukázal úroveň počas svojej reči po víťazstve, keď sa ospravedlnil Kristoffovi a vzdal úctu Michelovi Scarponimu – talianskemu jazdcovi, ktorý zomrel po zrážke s dodávkou počas tréningu začiatkom roka,” píše Telegraph.co.uk.

„Nebolo to ľahké, posledných päť kilometrov som si hovoril, že je koniec, keďže vpredu sa menili jazdci a chodili do únikov. Ale nakoniec prišiel šprint a ja som vyhral, je to neuveriteľné,“ priblížil Sagan v prvých slovách po svojom fenomálnom víťazstve.

„Alexander Kristoff pretekal doma a mrzí ma, že to preňho takto dopadlo, ale na druhej strane som rád, že som znova vyhral. Je to niečo špeciálne, že sa mi podarilo vyhrať znova,” dodal Peter v krásnom športovom duchu na adresu svojho nórskeho rivala.

Žiarivá hviezda

“Záchranca cyklistiky!… Tento muž prekonal samotnú cyklistiku, len sa na neho pozrite! Blahoželám Peter, si skutočná legenda a jeden z najväčších velikánov všetkých dôb,” obdivne napísal na svoj Twitter britský cyklista Sir Bradley Wiggins, ktorý je držiteľom piatich olympijských kovov.

Britský Telegraph však varovne dodáva, že vzhľadom na doterajšie skúsenosti s cyklistikou, kde sa prevalilo už množstvo dopingových škandálov, treba vážiť slová: “Wiggins by mal vedieť, že je nebezpečné nazývať niekoho záchrancom tohto športu. Ale Sagan si v tejto chvíli vedie veľmi dobre.”

Portál dodáva, že s cyklistikou sa spája veľa negatívnych nálepiek, ale ešte stále má Petra Sagana. “Treba dúfať, že sa nikdy nezapletie do nejakého škandálu, pretože dnes je žiarivou hviezdou cyklistiky so zdanlivo nekonečným potenciálom. To, čo bol Usain Bolt pre atletiku, je Sagan pre cyklistiku,” dodáva Telegraph.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM