Ostatné športy Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sagan zasa predviedol šialený kúsok

Nadšenci cyklistiky sa opäť zbláznili do sledovania prestížnych pretekov Tour de France. Tí najvernejší sa utáborili priamo pozdĺž trasy a snažili sa zaujať oči pretekárov i fotografov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sagan zasa predviedol šialený kúsok
Zdroj: TASR

Libanonský portál The Daily Star opisuje šialenú atmosféru počas cyklistických pretekov Tour de France, ktorým už tradične dominoval aj Peter Sagan. Tento rok získal svoj siedmy zelený dres a stal sa historicky najúspešnejším cyklistom v tejto disciplíne. Okrem jeho skvelých športových výkonov však pozornosť fanúšikov a médií pravidelne pútajú aj jeho povestné kúsky. Inak tomu nebolo ani tento rok

Všetci sú vítaní

“Tour de France je jediná skutočne veľká športová udalosť, ktorú môžu diváci sledovať zblízka zadarmo. Nečudo, že táto možnosť priťahuje všetky druhy fanúšikov,” píše libanonský portál. Opisuje scenériu pozdĺž pretekárskej trasy, kde vedľa seba postávajú skalní fanúšikovia, rodiny s deťmi, ktoré sa utáborili na okolitých lúkach, turisti, ale aj exhibicionisti odetí vo francúzskej vlajke, či v plavkách a mnohí podgurážení diváci.

Charakter pretekov ponúka aj veľa prázdneho času, keď sa len čaká na príchod pretekárskeho pelotónu. “Mnoho fanúšikov využíva tento čas, aby na seba upútali pozornosť – či už samotných cyklistov, alebo televíznych kamier,” píše The Daily Star.

A tak si mnohí diváci rozložení pozdĺž trasy Tour de France krátia voľnú chvíľu výrobou rôznych plagátov, aby s nimi mávali na pretekárov, obliekaním sa do šialených kostýmov, prípadne do vtipných plaviek “mankini,” ktoré preslávil filmový Borat.

Sagan sa podpisuje rovno na bicykli

V uletených nápadoch nezaostávajú ani niektorí pretekári. V tomto smere je známy najmä slovenský borec Peter Sagan. Libanonský portál si všíma gesto, ktoré urobil pre jedného fanúšika: “Slovenský jazdec Peter Sagan si dokonca našiel čas, aby jednému divákovi podpísal svoju životopisnú knihu priamo z bicykla počas jazdy.”

Portál však prizvukuje, že akokoľvek veselá a uvoľnená nálada počas slávnych pretekov vládne, diváci by nikdy nemali zabúdať na základné pravidlo – nebežte pozdĺž cyklistov a nemotajte sa im do cesty!

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM