Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Skvelá Zuzulová komentovala svoje víťazstvo po chorvátsky!

Svet lyžovania má novú snehovú kráľovnú. Túto trofej vybojovala na Svetovom pohári alpských lyžiarok Veronika Velez-Zuzulová a získala si aj srdcia chorvátskych divákov

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Skvelá Zuzulová komentovala svoje víťazstvo po chorvátsky!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Slzy dojatia a veľké emócie prepadli skvelú slovenskú lyžiarku, keď jej v Záhrebe položila na hlavu korunu snehovej kráľovnej legenda chorvátskeho lyžovania Janica Kostelič.

Slovenské reprezentantky dominovali utorkovému slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok a právom im patrí pozornosť športového sveta.

Veľké dojatie

Chorvátsky portál Total Croatia News opisuje veľké emócie, ktoré prežívala Veronika Velez-Zuzulová počas svojej “korunovácie” za snehovú kráľovnú. Táto trofej jej patrí za víťazstvo v slalome.

“Víťazka bola veľmi dojatá svojim úspechom, ktorý jej v posledných rokoch unikal,” píše portál. Dodáva, že emóciami nabitú scénu sledovalo sedemtisíc divákov a bol to silný zážitok.

“Svoje prvé slová predniesla (Veronika) po chorvátsky. Keď jej legendárna chorvátska lyžiarka Janica Kostelič položila na hlavu korunu, objala ju a povedala jej pár slov, slovenská reprezentantka prepadla slzám,” uvádza Total Croatia News.

“Snívala som o tejto korune a teraz sa mi to splnilo,” povedala Veronika po chorvátsky a ďalej podľa portálu už pokračovala po anglicky: “Bolo to veľmi náročné od začiatku do konca a som nesmierne šťastná, že som to dokázala. Teším sa nielen z víťazstva nás dvoch Sloveniek, ale aj z umiestnenia Šárky.”

Na druhom mieste sa totiž umiestnila ďalšia slovenská pretekárka – Petra Vlhová, ktorá za Veronikou zaostala o 24 stotín sekundy a tretia skončila Češka Šárka Strachová.

Zdroj: TASR

Osudová nerovnosť

Velez-Zuzulová porazila v slalome favorizovanú Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá nedokončila svoju jazdu pre problém na trati. Skvelej slalomárke sa také čosi stalo prvýkrát od pretekov v Semmeringu v roku 2012.

Pre rakúsku ORF to vysvetlila tým, že ju nejaká nerovnosť na trati vyhodila zo stopy: „Narazila som na niečo a bolo po šanciach. Nikto to nemá rád, ale čo už. Je to však znamenie, že momentálne nejazdím čisto. Viem, z čoho to pramení, preto sa toho až tak nebojím.“

Osudové zaváhanie Američanky však prinieslo vytúžený triumf Slovenky, ktorá sa navyše v ten deň vôbec necítila ako favoritka. "Stálo ma to dnes veľké množstvo síl. Ráno to vôbec nevyzeralo na to, že dnes budem bojovať o víťazstvo. Začala som kašľať a celkovo som sa cítila veľmi zle. Určite som však neuvažovala nad tým, že to predčasne ´zabalím, to nie je môj štýl,” zverila sa Veronika Velez-Zuzlová slovenským médiám v Záhrebe.

Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM