Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Som malá, no a čo! Cibulková šokovala celý tenisový svet

Zahraničné médiá ospevujú úspech našej tenistky. Za jediný deň zarobila dva milióny dolárov. Vyhrala turnaj, na ktorý sa mnohé hráčky ani nedostanú.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Som malá, no a čo! Cibulková šokovala celý tenisový svet
Zdroj: TASR

Dominika Cibulková má dôvod na veľké oslavy. Výhra vo finále dvojhry na koncoročnom MS WTA Tour v Singapure ju posunula na piate miesto svetového rebríčka a je bezpochyby jej najväčším doterajším úspechom v kariére.

Na záverečný Turnaj majsteriek sa dostala po prvý raz v kariére. A hneď uspela. Sú tenistky, aj veľmi dobré, ktorým sa naň nepodarí postúpiť ani raz.

Svet je v šoku

“Víťazstvo Dominiky Cibulkovej nad svetovou jednotkou Angelique Kerberovou na Turnaji majsteriek šokovalo nielen ju samotnú ale aj celý tenisový svet,” píše britský portál Dailymail.com. Dodáva, že našej tenistke sa to podarilo na prvýkrát, čo z nej robí “mimoriadne šťastnú a talentovanú hráčku.”

Indický portál F.Sports sa venuje malej Dominikinej výške, čo mnoho ľudí okolo nej vnímalo na začiatku jej hráčskej dráhy ako hendikep. “Dominika Cibulková priznáva, že práve posmešky z jej nízkeho vzrastu ju motivovali ísť ďalej,” píše portál. Dodáva, že slovenská tenistka s výškou len 1,60 cm je akýmsi návratom do éry, keď ženský tenis ovládali menšie hráčky spoliehajúce sa len na rýchlosť ich nôh a ovládanie kurtu.

“Cibulková ignorovala neprajníkov, ktorí jej hovorili, že je príliš malá, aby hrala tenis profesionálne. Tvrdo ďalej nasledovala svoje sny s extra odhodlaním dokázať im, že sa mýlili,” píše F.Sports. “S týmto som sa borila od mojich tenisových začiatkov. Vždy som bola v tomto smere odvážna a tvrdohlavá,” komentuje samotná tenistka.

Prekvapivé víťazstvo

Portál pripomína, že Cibulková bola ešte vo februári na 66. mieste svetového rebríčka a počas minulého roka sa trápila so zraneniami. Hlavne so zapálenom pätou, pre ktorú musela vynechať aj olympiádu v Rio de Janeiro. „Aj keď sa dostala do finále Australia Open 2014, odvtedy musela bojovať s problémami. Preto je jej prekvapivé víťazstvo zároveň triumfom odhodlanosti,” píše F.Sports.

“Keď sa trápite, potom spravíte návrat na kurt a všetka vaša snaha sa oplatí – to je ten dôvod, prečo hrám tenis a prečo milujem šport,” vyznáva sa Dominika pre indický portál. “Nevyhrávate vždy, chvíľu ste hore, potom dole a práve vďaka tomu si potom užijete víťazstvo o to viac,” uzatvára šťastná Cibulková.

Za svoju výhru v Singapure si odniesla šek na 2,05 milióna dolárov. Portál pripomína, že je to jej doteraz najväčší zárobok za jediný deň. Dominika sa novinárom v Ázii zdôverila aj s tým, že svoju výhru si začne s manželom užívať už čoskoro na zaslúženej dovolenke na Maledivách, čo budú zároveň ich medové týždne.

Dominika Cibulková
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM