Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Šperky a vulgárnosti sú skvelá kombinácia

Dokáž, že nie si k..t a kúp jej to – zhruba takto znie kontroverzná slovenská kampaň známej klenotníckej spoločnosti, ktorá sa snaží presvedčiť mužov, aby kupovali ženám šperky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Šperky a vulgárnosti sú skvelá kombinácia
Zdroj: TASR

Hovorí sa, že liečba šokom funguje a na šokujúcu reklamu zjavne stavila aj známa značka klenotov na Slovensku. Na bilbordoch neváhala použiť aj najhrubšiu nadávku, aby rozvírila spoločenskú diskusiu. Cieľom vraj je bojovať proti pokrytectvu a konečne si priznať, prečo muži kupujú ženám drahé kamene. V konečnom dôsledku však ide len o zisk. Tému si všimol aj ruský portál Sputnik.

Je to pokrytecké?

“Spoločnosť sa pokúsila rozbiť klasickú teóriu, že svet šperkov je spojený len s aristokraciou, ako aj presvedčenie, že muži kupujú ženám klenoty len vtedy, keď sa cítia previnilo,” cituje Sputnik slová predstaviteľky slovenskej šperkárskej spoločnosti.

Preto sa kontroverzná kampaň volá Pokrytec. Chce poukazovať na prehnanú politickú korektnosť a pokrytectvo ľudí, ktorí si vraj odmietajú priznať, že muži obdarovávajú svoje nežné polovičky drahými kameňmi najmä vtedy, keď nemajú čisté svedomie.

To chce firma dosiahnuť aj používaním vulgárnych výrazov v kampani a tak sa na bilbordy dostali aj slogany, ako “Dokáže, že nie si k..t a kúp jej to,” uvádza Sputnik.

Funguje to

Reakcie na vulgárnu kampaň vraj boli rôzne. “Niektorí sa na tom zasmiali, iných to pobúrilo, ale práve to celú reklamnú komunikáciu veľmi spopularizovalo, takže hlavný cieľ bol splnený,” píše portál.

Predaj šperkov vraj firma podporuje aj relatívne nízkymi cenami. Firma si to údajne môže dovoliť vďaka mimoriadne priaznivým nákupným podmienkam od dodávateľov, ako aj vďaka dobrej pozícii na domácom trhu.

A muži vraj skutočne na kampaň zabrali. “Podľa našich interných štatistík sa záujem o naše šperky skutočne raketovo zvýšil… ak niekto vníma slovo k..t ako vulgárne, tak proti tomu nijako nenamietame,” cituje Sputnik predstaviteľa šperkárskej spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM