Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Surovo olúpil len 12-ročné dievča

Patrik Gunár vo Veľkej Británii nechutným spôsobom napadol dieťa, aby mu z ruky vytrhol mobilný telefón. Pred sudcom sa následne snažil zbaviť viny naozaj nezvyčajným spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Surovo olúpil len 12-ročné dievča
Zdroj: TASR

Slovenský imigrant Patrik Gunár si zrejme posedí nejaký čas v britskej base a je pravdepodobné, že tamojšie úrady ho následne vyhostia z krajiny. S blížiacim sa odchodom Spojeného kráľovstva z Európskej únie totiž britská vláda zaviedla prísnejšie pravidlá pre pobyt cudzincov na britských ostrovoch a každý, kto sa dostane do sporu so zákonom, môže byť vyhostený. V tomto prípade, o ktorom píše portál Shropshire Star, asi nikto nebude pochybovať o tom, že slovenský lupič si žiadne zľutovanie nezaslúži.

Zaútočil na dieťa

Každá lúpež je odsúdeniahodná, ale ak je obeťou dieťa, ide o obzvlášť odporný zločin. Shropshire Star popisuje, ako slovenský občan Patrik Gunár zaútočil na ulici na 12-ročné dievča, aby mu ukradol smartfón. Mal však smolu, pretože celý incident zaznamenala priemyselná kamera a polícia ho na základe nahrávky zadržala.

Zábery z kamery poslúžili nielen ako dôkaz proti Slovákovi, ale ukázali aj neobyčajnú odvahu malého dievčaťa: “Školáčka práve kráčala domov a keď ju útočník napadol, bojovala s ním 25 sekúnd,” píše portál. Chrabré dievča odolávalo fyzicky nepomerne silnejšiemu mužovi aj v okamihu, keď ju zvalil na zem a snažil sa jej vytrhnúť telefón z ruky.

Pôjde za mreže

Portál opisuje video z kamery ako “dramatické zábery,” čo môžu posúdiť aj samotní čitatelia. Agresor dieťa zvíjajúce sa na zemi ešte otáčal, aby mu telefón vytrhol. Bohužiaľ, podarilo sa mu to a polícia ho už od neho nedokázala získať späť. Článok neuvádza, či ho medzitým už stihol predať, alebo si ho len schoval. V tomto prípade je však jeho najväčším prečinom útok na bezbranné dieťa, ktoré mohlo utrpieť psychickú ujmu, alebo zranenie.

Gunár sa pred sudcom k útoku priznal a pridal aj veľmi zvláštne zdôvodnenie. Niekto ho vraj pred útokom “násilím nadrogoval,” takže nebol schopný ovládať svoje konanie. Zmierniť trest mu však takáto “originálna” výhovorka zrejme nepomôže.

“Beriem na vedomie, že sa priznávate k tomuto činu. Avšak, ako vám už oznámili, tento zločin bude prísne potrestaný odňatím slobody, vzhľadom na charakter útoku na mladé dievča,” vyhlásil sudca Jonathan Taaffe. Gunár putoval rovno do väzby, kde bude čakať do 15. marca na ďalšie súdne pojednávanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM