Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Surový útok na dievčatá s veľkým otáznikom

Zábery zúrivého staršieho muža, ktorý udiera vo vlaku britské turistky a po slovensky im nadáva, sa už šíria po internete. Ale aj samotní britskí čitatelia sa pýtajú, čo bolo pred tým…

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Surový útok na dievčatá s veľkým otáznikom
Zdroj: TASR

Jedno je isté – žiadne drzé správanie nemôže ospravedlniť fyzický útok silného muža na mladé dievčatá. Jeho správanie v uličke vlaku na trase Budapešť – Praha bolo čisté chrapúnstvo a hrubá agresivita. Pre úplné pochopenie celého incidentu by však bolo nutné poznať aj udalosti, ktoré predchádzali zúrivému útoku Slováka na mladé Britky. A to isté si myslia dokonca aj niektorí britskí čitatelia pod článkom na britskom portáli Daily Mail, ktorý o útoku píše.

Modrina pod okom

Video, ktoré zverejnili viaceré slovenské i britské portály, ukazuje zúrivého staršieho Slováka, ako päsťami udiera kričiace britské dievčatá v uličke vlaku. Jedna z nich následne skončila s modrinou pod okom. Je zrejmé, že za nimi vybehol zo spoločného kupé, kde sa spor musel začať.

“Muž sa najprv snažil dievčatá vyhodiť von z kupé a tak ich začal kopať a hodil do nich fľašu vody,” píše Daily Mail. Pätica britských kamarátok bola na výlete naprieč Európou a smerovala do Prahy. Britský portál Express informuje, že týmto spôsobom oslavovali ukončenie prvého roka na univerzite. Takýto priebeh svojej cesty si však rozhodne nepredstavovali.

Express cituje slová starej mamy jedného z dievčat: “Je to úplne nechutné. Predpokladáte, že vaše deti budú vo vlaku v bezpečí.” Jedna z napadnutých Britiek opísala incident aj na sociálnu sieť: “Užívali sme si úžasné prázdniny naprieč Európou, pokiaľ sme nanastúpili do vlaku z Budapešti do Prahy a nestretli sme tohto podlého Slováka. Sedel vedľa nás a fyzicky nás napadol, aby sme sa posunuli a to viackrát. Potom som ho zachytila na video.”

Slabý trest?

Strojvodca privolal do vlaku policajtov a incident sa riešil na bratislavskej hlavnej stanici. Agresor dostal pokutu 40 eur a musel sa premiestniť do iného vozňa. Podľa dotknutých Britiek to bol veľmi slabý trest za to, že ich brutálne napadol, čo dokazuje aj video. Dievčatá zle znášali, že násilníka nevyhodili z vlaku a museli s ním cestovať až do cieľovej stanice, hoci bol v inom vozni.

Nie je známe, čo spustilo celú roztržku. Z dostupných informácií sa dá dedukovať, že cudzinky možno sedeli na zlých miestach, alebo nemali povinné miestenky a kvôli jazykovej bariére nechápali, keď ich na to Slovák upozorňoval. To sú však len dohady a presný popis udalostí, ktoré viedli k fyzickému útoku, chýba.

“Rád by som vedel, čo robili pred tým, ako sa toto odohralo,” komentoval zverejnené video jeden z britských čitateľov Daily Mail. “Som si istý, že toto je len časť príbehu,” dodáva v komentároch dru­hý.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM