Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tajomný Pellegriniho balíček zabáva internet

Užíva novovymenovaný slovenský premiér drogy? Túto otázku si kladú už aj čitatelia českých webov, kde koluje známe video, ako Petrovi Pellegrinimu počas tlačovej konferencie vypadol z vrecka na saku záhadný biely balíček.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tajomný Pellegriniho balíček zabáva internet
Zdroj: YouTube.com

Nie je to prvýkrát, čo sa na adresu slovenských politikov sypú uštipačné otázky a rovno obvinenia, či si náhodou výkonnosť v úrade nezvyšujú užívaním zakázaných látok. Bývalý minister financií Ján Počiatek pre takéto slová dokonca zažaloval občianskeho aktivistu a provokatéra Martina Daňa na súde. Najčastejšie sa v týchto súvislostiach spomína kokaín, ktorý je stimulujúcou drogou bohatých. Stáva sa, že po nej siahajú aj úspešní vrcholoví manažéri a podnikatelia, ktorí inak už nezvládajú pracovný nápor. Ale že by to bol aj prípad čerstvého slovenského premiéra?

Je to nezmysel

“Pellegrini ukázal viac, ako chcel. Bola vo vrecúšku droga?” znie titulok českého portálu týden.cz. Dodáva, že “tieň podozrenia” z drogovej závislosti padol na mladého smeráckeho politika hneď, ako ho prezident vymenoval za nového predsedu vlády. “Petrovi Pellegrinimu totiž počas tlačovky vypadlo z vrecka podozrivé biele vrecúško. Na Slovensku sa tak hneď začalo špekulovať, čo je jeho obsahom,” uvádza portál.

Nový predseda vlády ešte umocnil špekulácie, keď vypadnuté vrecúško bleskurýchlo zbalil a schoval. Všimol si to dokonca aj vedľa sediaci predseda strany Most-Híd Béla Bugár. “Podľa premiérovho hovorcu Martina Dorčáka vypadlo Pellegrinimu z vrecka zubné špáradlo,” snaží sa veci uviesť na pravú mieru tyden.cz.

Tento škandálik zaujal aj ďalší český web lidovky.cz. K článku pripájajú aj video-vyjadrenie Petra Pellegriniho, ktoré nakrútil následne po tom, ako sa spustila vlna špekulácií o obsahu tajomného vrecúška. “Musím sa priznať, že som ešte nikdy v živote žiadny balíček kokaínu nevidel. Vy áno?” pýta sa na videu slovenský premiér. S úsmevom zároveň vytiahne z vrecka saka niekoľko špáradiel zabalených do bieleho papiera, ktoré sú bežne na stole každej reštaurácie.

Neveria mu

Lenže ľudia milujú škandály a o politikoch nemajú najlepšiu mienku, ani ak žijú v inej krajine. Aj preto sa až 67 percent čitateľov portálu týden.cz v ankete vyjadrilo, že podľa nich mal Peter Pellegrini vo vrecku skutočne drogy. Podobne sa v diskusii pod článkom vyjadruje aj viacero českých čitateľov. Rovnaké to je aj pod článkom na portáli lidovky.cz: “Je to lož… šnupe,” reaguje jeden z čitateľov. Podľa ďalšieho “ak by to bolo špáradlo, nemal by súdruh Pellegrini potrebu čokoľvek neskôr vysvetľovať.”

Iní čitatelia sa však slovenského premiéra zastávajú. Pán Novák uvádza, že potreba vysvetľovať obsah tajomného balíčka je prirodzená, pretože sa okamžite vynorilo množstvo špekulácií, ktoré Pellegriniho očierňovali. Iní sa zasa pozastavujú nad tým, že niekto vôbec uvažuje takto negatívne: “Čudujem sa, že nešpekulujú aj o tom, že vypadnutý balíček bol prezervatív, úplatok, alebo nejaký jedovatý prášok…”

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM