Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ťapnúť babu po zadku? Ani to neskúšajte!

Dovoľovať si k ženám vo Veľkej Británii môže muža vyjsť pekne draho. Jozef Dolný za svoju opileckú drzosť skončil pred súdom a trestu sa nevyhol.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ťapnúť babu po zadku? Ani to neskúšajte!
Zdroj: TASR

Je to už raz tak, že Veľká Británia je krajina gentlemanov. Minimálne zákony od mužov takéto správanie vyžadujú, ak ide o ich prístup k ženám. Pľasnúť cudziu dámu po zadku je vrcholne neslušné aj na Slovensku, ale muž by zrejme pred súdom neskončil. Nuž ale iný kraj – iný mrav. Keď sa k takémuto svojskému spôsobu prejavu sexuálnej náklonnosti znížil Slovák žijúci na britských ostrovoch, takmer mu to zruinovalo kariéru. O prípade píše britský portál Gazettelive.co­.uk .

Divoká noc

V tú noc sa Jozef Dolný zrejme veľmi dobre zabával v nočnom klube Empire v meste Middlesbrough. Portál popisuje, že sa posilnil pivom a vodkou a akoto už v takýchto stavoch býva, padla mu do oka jedna dievčina. Vonku na ulici pred podnikom ju teda capol po zadku.

Dotknutej mladej žene sa takéto chovanie vôbec nepáčilo a podľa portálu bola „pobúrená.“ Hneď na mieste sľúbila Dolnému, že to tak nenechá: „Čo do čerta si myslíš, že robíš? Toto ti len tak neprejde,“ vykríkla podľa Gazettelive.co.uk. Mladý opitý Slovák v tej chvíli zrejme ešte nevedel, ako veľmi si zavaril.

Súdny proces

Dolného zadržali policajti a on vypovedal, že si na tento sexuálny incident takmer vôbec nepamätá. Už mu však bolo jasné, že má veľký problém a tak si rýchlo začal sypať popol na hlavu. Vyhlásil, že je mu to „veľmi ľúto“ a od tej osudnej noci sa už ničoho podobného nedopustil.

Na súde na jeho obhajobu odznelo, že žije a tvrdo pracuje vo Veľkej Británii už tri a pol roka a ešte nikdy sa žiadneho porušenia zákona nedopustil. Lenže súd ho uznal vinným zo sexuálneho obťažovania, čo na britských ostrovoch znamená, že odsúdeného zapíšu do registra sexuálnych útočníkov. To by bola pre 24-ročného Slováka poriadna rana, pretože by to poškodilo jeho pracovné vyhliadky. Aktuálne si vraj zarobí dve tisíc libier mesačne.

Dolný mal šťastie, pretože sudca sa predsa len nechal obmäkčiť a namiesto verejnoprospešných prác a zápisu do registra mu udelil miernejší trest. Tri mesiace bude musieť nosiť elektronický náramok, ktorý bude monitorovať jeho nočné domáce väzenie. V praxi to bude znamenať, že od ôsmej večer do šiestej hodiny ráno bude musieť byť doma. Mladého muža tak čaká veľmi pokojné leto…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM