Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Terezka je nezvestná 14 rokov. Vraj žije!

Užialení rodičia sa nevzdávajú nádeje, že ich dcérka na nich niekde stále čaká a raz sa opäť stretnú. Polícia obnovila pátranie a žiada verejnosť o pomoc.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Terezka je nezvestná 14 rokov. Vraj žije!
Zdroj: TASR

Britský portál Daily Star označuje stratenú Terezu Baniarovú za “slovenskú Maddie McCannovú,” čo je asi najznámejšie nezvestné dieťa na svete. Maddie sa záhadne vyparila v roku 2007, keď s ňou jej britskí rodičia boli na dovolenke v Portugalsku a nechali ju spať spolu s ďalšími dvoma súrodencami v hotelovej izbe. V tom čase mala len tri roky. Terezka mala v čase zmiznutia 12 rokov a jej rodičia stále nestrácajú nádej.

Žije ešte?

“V hĺbke srdca verím, že stále žije. Musím tomu veriť a nemôžem stratiť nádej,” cituje Terezkinho otca Jaroslava britský portál. Dodáva, že “slovenská polícia teraz obnovila pátranie po stratenom dievčati a žiada verejnosť o informácie, ktoré by mohli pomôcť ju nájsť.” Ak Tereza žije, dnes je z nej už 26-ročná žena.

Čo presne viedlo policajtov k novému úsiliu pracovať na 14 rokov starom prípade portál neuvádza. Zrejme však ide o novú informáciu od susedov, že v tom čase 12-ročná Terezka bola pred svojim zmiznutím v kontakte s 30-ročným mužom. Dievčina vraj vždy vyzerala staršie na svoj vek a preto mohla byť zaujímavým cieľom pre dospelého muža…

Deň D

Na osudný deň, keď sa Terezka Baniarová z dediny Častkovce na západnom Slovensku stratila, jej otec nikdy nezabudne: “Prišla zo školy, spravila si úlohy a chcela ísť von nakŕmiť mačky… Povedala mi, že sa vráti do hodiny. Vybral som z garáže jej bicykel a odišla. Keď sa po piatich hodinách nevrátila, zavolali sme políciu.”

Portál opisuje, že nešťastní rodičia ešte v ten večer prehľadali celé okolie vrátane odtokových kanálov, kam snáď mohla spadnúť. Všetko márne. Na druhý deň ju hľadali aj policajti s vrtuľníkom, ale ani im sa nepodarilo zachytiť žiadnu stopu.

Malou nádejou, že dievča niekde stále žije, je fakt, že sa nikdy nenašiel ani jej bicykel, či batoh. “Možno ju niekto naložil do auta aj s bicyklom a odviezol preč. Bola veľmi priateľská a s každým sa hneď dala do reči…” uvažuje otec.

Vo svojom zúfalstve zdrvený Jaroslav priznáva, že najťažšia na celej tragédii je neistota – či jeho dcéra žije alebo nie, čo s ňou je, či netrpí… “Zmieril by som sa aj so zlou správou. Ale stále nevieme nič.” Spoznať Terezku by pritom nebolo ťažké. Na tvári pri oku má viditeľnú jazvu spôsobenú pádom na koľajnice v detstve.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM