Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Thajská polícia dokázala pre slovenskú turistku nemožné

Mladú Slovenku okradli na ulici v Phukete obzvlášť šikovným spôsobom. Napokon však mala šťastie v nešťastí a veci sa jej vrátili.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Thajská polícia dokázala pre slovenskú turistku nemožné
Zdroj: TASR

Thajský portál Phuket Gazette opisuje incident, ktorý by si neželal zažiť nikto. Zlodeji na motorke sú obzvlášť rýchli a využívajú moment prekvapenia, takže obeť sa väčšinou ani nestihne spamätať a jej kabelka je preč. Thajská polícia však dokázala dvoch kriminálnikov chytiť.

V zlomku sekundy

“Polícia v Phukete chytila v sobotu v noci dvoch zlodejov, ktorí ukradli kabelku slovenskej turistke na miestnom trhu v piatok,” píše portál Phuket Gazette. Dvaja mladíci sa k nej priblížili na motorke, v rýchlosti uchytili tašku a odfrčali preč.

Dokonca mali v ruke aj sekeru, keby sa obeť náhodou rozhodla za nimi bežať. V preplnených thajských uliciach by to však aj tak bolo zbytočné. Preto sú podobné motorové okradnutia neopatrných turistov v krajine pomerne bežné. Naozaj zriedkavé však je, aby polícia zlodejov chytila.

Policajný výkon

Incident sa, našťastie, skončil dobre vďaka extrémne rýchlej policajnej akcii. “Policajti vypátrali dvoch bratov Somchai Buraphut a Sompong Buraphut priamo v ich dome v Phukete hneď v sobotu večer vďaka záberom z bezpečnostnej kamery na ulici,” píše portál.

Obaja kriminálnici sa k činu priznali. Nemali ani inú možnosť, keďže policajti našli v ich dome peňaženku slovenskej turistiky, jej mobilný telefón, vodičský preukaz a tiež motorku, na ktorej ju okradli. Podľa portálu chceli bratia ulúpené peniaze použiť na cestovanie.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Otrasné homosexuálne ponižovanie zostalo bez trestu

Thajsko je však zároveň útočisko slovenských kriminálnikov. Je dostatočne ďaleko a život je tam lacný. Ani tam sa však nemôžu cítiť stopercentne v bezpečí. Len nedávno zatkla thajská polícia dvoch Slovákov obvinených zo závažných trestných činov.

Jeden z nich je dlho hľadaný exriaditeľ zlatomoraveckej nemocnice Michal Grujbár, ktorý sa pred tromi rokmi stratil a spolu s ním zmizlo z nemocničných účtov aj takmer 600-tisíc eur. Na Slovensku môže dostať až 15 rokov za mrežami.

Druhým Slovákom, ktorého thajskí policajti zadržali, je Marián S. obvinený z hrubého nátlaku a vydierania, za čo mu doma na Slovensku hrozí až doživotie.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM