MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Tínedžer za volantom zaspal. Toto je výsledok

Nočná jazda po dlhej a nudnej diaľnici je náročná výzva aj pre skúseného šoféra, nieto pre začiatočníka. Len 18-ročný slovenský vodič doplatil na mikrospánok na francúzskej diaľnici.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Tínedžer za volantom zaspal. Toto je výsledok
Zdroj: TASR/AP

O prípade informuje francúzsky portál La Nouvelle Republique. Píše, že išlo o kurióznu nehodu, hoci sa nikomu našťastie nič nestalo. Situácia však bola vážna a účastníci mali naozaj veľké šťastie.

Nočná jazda

Nešťastná udalosť sa odohrala v posledný októbrový piatok. Bolo to hektické obdobie krátko pred začiatkom avizovaného sprísneného režimu vychádzania v súvislosti s bojom proti koronavírusu.

„V noci o pol tretej vrazila dodávka do zadnej časti kamióna. Obe vozidlá išli po diaľnici smerom na Limoges-Paris,” píše La Nouvelle Republique.

Francúzska polícia potvrdila, že príčinou nehody bol mikrospánok vodiča dodávky, ktorý stratil nad vozidlom kontrolu. „Dodávku šoféroval 18-ročný vodič slovenskej národnosti.”

Je veľkým šťastím, že nikomu sa nič nestalo. Napriek tomu Slováka previezli na kontrolné vyšetrenie do nemocnice v Châteauroux.

Veľké presuny

Portál dodáva, že posledný októbrový víkend bol mimoriadne rušný na cestách. Francúzska vláda práve oznámila, že sprísňuje protipandemické opatrenia a obmedzuje cestovanie po krajine.

„Doprava v smere do a von z Paríža sa mimoriadne zahustila… Ľudia sa snažili vrátiť z dovoleniek včas domov,” uvádza portál.

Aj vo Francúzsku sa mnoho ľudí dožadovalo jasnejších a detailnejších informácií v súvislosti s novými opatreniami. La Nouvelle Republique uvádza, že úrady zaznamenali až 60 hovorov za jednu hodinu na zriadené infocentrum, kde si ľudia pýtali bližšie vysvetlenia nových pravidiel.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM