Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: To je ale hlupák! Falošný poplach si odpyká

Jozef Dotko sa pokúsil naozaj primitívnym spôsobom pomstiť svojmu synovcovi a pre jeho hlúpy výmysel museli evakuovať celú školu aj s malými deťmi.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: To je ale hlupák! Falošný poplach si odpyká
Zdroj: Dnes24.sk

Človeku sa až rozum zastaví pri tom, čoho sú niektorí ľudia schopní. Slovák Jozef Dotko (60) žije v severoírskom meste Ballymena u svojich príbuzných. Aj keď mu poskytovali strechu nad hlavou, jedného dňa sa pohádali a jeho synovec ho vymkol. Vtedy sa spustil nepríjemný kolotoč udalostí, na konci ktorých sa Dotko musel postaviť pred sudcu. O udalosti informuje severoírsky portál Ballymenatimes­.com .

Planý poplach

V jedno októbrové ráno sa nahnevaný Jozef Dotko rozhodol pomstiť svojmu synovcovi, s ktorým sa deň pred tým pohádal a ten ho vymkol z domu. Dotko preto zdvihol telefón a zavolal do miestnej školy, pričom sa vydával za svojho synovca.

„Polícia obdržala hovor z mobilného telefónu od muža, ktorý sa predstavil a tvrdil, že sa pohádal s predstaviteľom základnej školy Harryville Primary School a preto ju o chvíľu vyhodí do vzduchu,“ píše Ballymenatimes­.com.

Na škole sa spustila panika. Museli okamžite evakuovať jedenásť detí a dvadsať učiteľov a členov personálu. Riaditeľka okamžite obvolala všetkých rodičov, aby deti neposielali do školy, čo im spôsobilo nielen komplikácie ale aj veľký stres.

Podmienečná basa s varovaním

Dotko urobil svoj skutok mimoriadne nepremyslene a policajti nemali problém ho okamžite zadržať. Bol už na letisku a zrejme sa chystal vrátiť domov na Slovensko. Namiesto toho si však musel vyskúšať severoírsku väzbu a postaviť sa pred sudcu.

Na lavici obžalovaných sa Slovák kajal. Jeho advokát tvrdil, že je mu „veľmi ľúto,“ čo urobil a uznáva, že to bola od neho „veľká hlúposť.“ Vraj bol skutočne šokovaný, keď videl následky svojho nezodpovedného činu a nepríjemnosti, ktoré spôsobil toľkým ľuďom.

„Sudca Peter King sa Dotka spýtal, či chce stále odísť na Slovensko a či sa potom ešte chce vrátiť späť do Severného Írska,“ píše portál. Keďže Dotko potvrdil, že pôjde domov, sudca bol ochotný mu trest zmierniť. Vymeral mu päť mesiacov za mrežami s trojročnou podmienkou.

Zároveň dodal varovanie, že ak by Dotko mal už nejaký trestný záznam, tvrdá basa by ho neminula a ak sa ešte niekedy vráti do Severného Írska a bude opäť robiť problémy, naisto skončí za mrežami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM