Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: To je jazda! Na mol opitý šofér demoloval, čo videl

Sú to zábery ako z filmovej komédie, ale ak by ste boli majiteľmi zničených áut, do smiechu by vám určite nebolo. Vyčíňanie opitého šoféra v Ružomberku sa šíri internetom.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: To je jazda! Na mol opitý šofér demoloval, čo videl
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Viacerých slovenských vodičov zrejme odradí od kombinácie alkohol – volant ani hrozba tvrdej basy. Veď jazda pod vplyvom alkoholu na úrovni jedného a viac promile je už považovaná za trestný čin a páchateľ môže ísť do väzenia. Faktom však je, že sudcovia aj v takýchto prípadoch väčšinou udeľujú len podmienečné tresty a tak “veselých šoférov” je na slovenských cestách stále dosť. Ten posledný v Ružomberku je naozaj “vydarený” a jeho spanilú jazdu si všíma aj český portál blesk.cz.

Na mol opitý

“Jednému z vodičov na ceste v Ružomberku sa podarilo nakrútiť video jazdu opitého šoféra, ktorá naháňa hrôzu. Doslova sa motal po vozovke a po zadržaní mu policajti namerali takmer tri promile alkoholu v krvi,” píše blesk.cz.

Šokujúce zábery zverejnila na svojom účte na sociálnej sieti aj slovenská polícia. Je zrejmé, že takéto správanie je aj na slovenské pomery podgurážených vodičov predsa len silná káva: “Za pár minút stihol 43-ročný vodič Seatu naraziť do dvoch zaparkovaných áut, zachytiť protiidúce vozidlo a nabúrať do zadnej časti auta, ktoré bolo zároveň odhodené do iného vozidla,” vymenováva český portál zo správy slovenskej polície.

Čaká ho stíhanie

Na videu je vidieť, že tohto “kaskadéra” neodradila od jazdy ani zľadovatelá vozovka, ktorá ešte viac komplikovala jeho ovládanie auta. “Mal vážne problémy vôbec udržať smer jazdy a zostať na ceste,” dodáva portál.

Blesk uzatvára, že policajti previnilca zadržali a dali mu fúkať. Výsledok neprekvapil: “Test bol pozitívny a namerané hodnoty dosahovali takmer tri promile. Ako zázrakom nikomu neublížil. Teraz ho čaká trestné stíhanie. Za volant sa našťastie tak skoro neposadí.”

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM