Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Údajný sexuálny agresor v Rakúsku je Slovák

Viedenská polícia vyšetruje obvinenie zo znásilnenia len 15-ročného dievčaťa, ktorého sa mali dopustiť dvaja muži - Slovák a Maďar.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Údajný sexuálny agresor v Rakúsku je Slovák
Zdroj: internet

Vychytený letný festival Donauinselfest vo Viedni poznamenali hneď dve nešťastné udalosti, ktoré musela riešiť polícia. Jednou je údajné sexuálne obťažovanie mladých dievčat, do ktorého má byť zapletený aj slovenský občan a druhou je smrť azylanta z Gambie. Informáciu priniesol rakúsky portál Thelokal.at

Niekto klame

Čo sa vlastne v tú osudnú noc na brehu Dunaja za zvukov festivalovej hudby stalo, nie je jasné. Dve pätnásťročné dievčatá nahlásili na políciu, že keď sedeli pri rieke, pristúpili k nim dvaja cudzinci – jeden Maďar a druhý Slovák. Začali ich obťažovať a prinútili ich vypiť pomarančový džús, po ktorom sa cítili omámené.

“Jedno dievča zrazu stratilo vedomie. Keď jej kamarátka videla, že muži ju v tom stave masívne sexuálne zneužili, utekala zavolať pomoc,” píše rakúsky portál.

Oboch mužov policajti vzápätí zadržali a umiestnili do väzby. Hneď na druhý deň ich však pustili, pretože podľa miestneho policajného šéfa si dievčatá vo svojich výpovediach odporovali a v prípade je veľa nejasností. “Nemáme žiadny dôkaz znásilnenia, ani drog v nápojoch,” cituje portál policajného šéfa.

PREČÍTAJTE SI AJ: FANDÍME SAGANOVI: Zelený dres mu svedčí. Pošlite foto, ako Peťovi držíte na Tour palce

Vyšetrovanie trvá

Aj keď je možné, že všetko bolo inak a obaja muži sú na slobode, vydýchnuť si nemôžu. Polícia síce vyhlásila, že dievčatá boli opité a nie je dôkaz, že by im alkohol alebo drogy vnútili Slovák s Maďarom, ale prípad ešte nie je uzavretý. “Začali sme vyšetrovanie týchto dvoch mužov pre možné sexuálne obťažovanie,” cituje portál miestnu políciu.

Na festival si chcel ísť zatancovať aj 18-ročný africký imigrant z Gambie. Po ceste mu však napadlo, že sa schladí v Dunaji. Skočil do rieky a utopil sa.

Kriminalita cudzincov len nahráva extrémistickým silám v Rakúsku, ktoré by mohli v opakovaných prezidentských voľbách obsadiť post hlavy štátu. Ich kandidát Norbert Hofer prehral len o pár desiatok tisíc hlasov. Ústavný súd však volebné výsledky zrušil pre zlé sčítanie niektorých hlasov. Rakúšania sa tak čoskoro vyberú k volebným urnám znovu a demokratický kandidát Van der Bellen nemusí svoje prvotné víťazstvo zopakovať.

PREČÍTAJTE SI AJ: SVET O SLOVENSKU: Naša krajina opäť pretláča ruské záujmy v EÚ

SVET O SLOVENSKU: Údajný sexuálny agresor v Rakúsku je Slovák
5
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM