Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V aute zomrela matka, otec i ročné dieťa

Je to strašná tragédia, na ktorú sa ťažko hľadajú slová. Česko-slovenská rodina zahynula pri autonehode a po matke zostala ešte jedna sirôtka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V aute zomrela matka, otec i ročné dieťa
Zdroj: Policajný zbor SR

Český portál Blesk.cz píše o láske medzi Češkou Alenou (31) a Slovákom Martinom (32), ktorý sa osudovo zoznámili na Morave. Čoskoro sa im narodila aj dcérka Viktória. Životy všetkých troch sa však tragicky skončili pod kolesami kamiónu počas nočnej zrážky neďaleko Ružomberka. Ich dieťatko malo len jeden mesiac a rodičia ho práve viezli na Slovensko ukázať babke a dedkovi. Namiesto šťastného zvítania však starí rodičia museli svojmu synovi vystrojiť pohreb.

Osudná noc

Čo sa v tú noc presne stalo zostáva záhadou. Jasné je len to, že približne o jednej hodine ráno tri kilometre pred Ružomberkom vyletelo auto s trojčlennou rodinou do protismeru, kde sa fatálne zrazilo s protiidúcim kamiónom. Martin, Alena a malá Viktorka nemali šancu zrážku prežiť a boli na mieste mŕtvi.

“Špekuluje sa o tom, že Martin za volantom upadol do mikrospánku. Viac odhalí až policajné vyšetrovanie,” píše Blesk.cz. Akékoľvek závery a vysvetlenia experti prinesú, nič už nevráti život mladej rodine, za ktorou smúti toľko pozostalých.

Najhoršie chvíle teraz zrejme zažíva malý Alenin synček Lex, ktorý prišiel o mamu. Portál neuvádza koľko má rokov, iba to, že ho Alena mala z predchádzajúceho vzťahu a v aute smrti našťastie nesedel. O čerstvú sirôtku sa budú starať jeho starí rodičia, ktorí prišli o milovanú dcéru.

Nespočinú vedľa seba

Mladá zosnulá rodina nebude snívať svoj večný sen spolu, ako by sa dalo pri takejto tragickej udalosti očakávať. “Na Slovensku už prebehol Martinov pohreb. Jeho mamička Ľudmila chcela mať syna blízko pri sebe a tak ho pochovala bez jeho Alenky a Viktorky,” píše český Blesk.cz. Dodáva, že matka a batoľa spočinú v Čechách, aby ich mala na blízku ich česká rodina.

Pohreb mladého zosnulého Martina bol podľa portálu veľmi dojemný. Posledné zbohom mu prišlo dať asi dvesto ľudí. “Budú vám chýbať jeho slová, úsmev, skúsenosti. Nech je pre vás povzbudením vaša viera v skriesenie a to že sa s ním znovu všetci stretnete,” cituje portál slová útechy, ktoré počas pohrebu predniesol kňaz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM