Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V tmavej uličke zachránili znásilnenej život

Mladý pár spod Tatier ukázal veľkú dávku odvahy, keď uprostred noci bez váhania išiel na pomoc kričiacej žene a neskôr pomohli usvedčiť páchateľa aj na súde.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V tmavej uličke zachránili znásilnenej život
Zdroj: TASR

Nemenovaná Angličanka sa práve vracala z párty v meste Derby, keď si uvedomila, že ju ktosi sleduje. Bol to muž, ktorého spoznala pred pár hodinami v nočnom podniku. V príhodnej chvíli sa na ňu vrhol, zatiahol ju do tmavého podchodu a znásilnil. Sexuálne násilie mu však nestačilo a na svojej obeti sa ešte vyvŕšil aj kopancami. Ktovie, akoby to celé skončilo, keby sa v blízkosti neobjavil mladý slovenský pár, ktorý začul zúfalé volanie o pomoc. O prípade píše britský portál Derbytelegrap­h.co.uk .

Pomoooc!

„Počuli sme nejaké zvuky vychádzajúce z tmavej bočnej uličky a vtom zúfalý ženský krik a volanie o pomoc. Nerozumeli sme však jazyku,“ vypovedala pred britským sudcom ako svedkyňa Jana Cvernová, ktorá so svojim partnerom v tú noc zrejme zachránila znásilnenej žene život.

Prípad sa stal už minulý rok a súdny proces stále trvá. Derbytelegrap­h.co.uk informuje, že Slovenka Jana nebola schopná pred sudcom popísať, ako násilník vyzeral, pretože bola noc a svetlo pouličnej lampy padalo od jeho chrbta. Napriek tomu však poskytla dôležitú výpoveď: „Znelo to, akoby žene niekto zakryl ústa rukou, potom ju odtiahol a ona kričala znovu…“

Janin partner sa zachoval ako pravý muž. Nezľakol sa, aj keď nevedel, kto sa v uličke nachádza, či nemá zbraň a či ich nie je viac. Podišiel k miestu činu a zakričal do tmy – kto je tam? Poďte von, čo robíte? „Potom zavládlo ticho, môj priateľ sa vrátil ku mne a zrazu som počula zvuk, ako keby telo narážalo do kovovej brány,“ opísala Jana chvíle hrôzy. Následne vyšiel z podchodu von muž, zostal chvíľu stáť, začal telefonovať a pobral sa preč.

Usvedčený s DNA

Polícia už zo znásilnenia nemenovanej Angličanky obvinila rumunského imigranta Iona Nastasseho (32). V osudnú noc na neho Janin partner ešte stihol zakričať, aby nikam nešiel, že o chvíľu príde polícia, ale on sa pustil do behu. Medzitým sa na mieste činu zastavilo viacero ľudí a vytiahli z tmy zakrvavenú ženu. Bola zranená na tvári, z nosa jej tiekla krv a zakrvavené mala aj ruky.

„Na oku mala podliatinu a zranené mala aj líce a čelo,“ cituje portál Janinu výpoveď. Počas súdneho pojednávania sa ukázalo, že obeť najprv popíjala v nočnom podniku, kde stretla partiu mužov a odišla s nimi na byt. Odtiaľ ešte bezpečne odišla a kráčala domov. To už ju však sledoval Ion Nastase, ktorý ju po pár metroch zatiahol do tmavej uličky a znásilnil.

„V jednej chvíli sa zdalo, že už má dosť, možno preto, že ho vyrušili okoloidúci ľudia. Potom sa však vrátil a kopol svoju obeť do tváre… keďže už pred tým krvácala, kopanec spôsobil, že jej krv mu zastriekala tričko, čo potvrdila aj analýza DNA,“ uvádza portál. Súdny proces je prerušený a na vyhlásenie rozsudku treba ešte čakať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM