Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Vraha umučenej Violy chcú zlynčovať

Beštiálna vražda a znásilnenie mladej učiteľky angličtiny v Bratislave vyvoláva veľké vášne aj v susednom Česku. Tamojší čitatelia by najradšej pre páchateľa obnovili trest smrti.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Vraha umučenej Violy chcú zlynčovať
Zdroj: TASR

Mnoho žien v Bratislave sa aktuálne bojí chodiť po zotmení von a vyhýbajú sa prázdnym uliciam. Dôvodom je nález brutálne zbitej a znásilnenej Violy Macákovej v bratislavskom prístave.

Okrem toho našli policajti v tejto oblasti zhruba pred dvomi mesiacmi ešte jednu zavraždenú ženu a pár dní po Violinej smrti dostali policajti hlásenie o tretej ženskej mŕtvole v Ružinove. Česká verejnosť diskutujúca na tamojších portáloch sa pýta, či v Bratislave vyčíňať sériový vrah.

Obnovte trest smrti!

Krásnu Violu našli skutočne v zúboženom stave. Mala rozsiahle zranenia v oblasti panvy, členkov a roztrhané intímne partie, čo naznačuje znásilnenie. Nečudo, že takéto zverstvo vyvolalo patrične tvrdé reakcie čitateľov českého portálu idnes.cz, ktorý o téme informuje:

“Ja by som obnovila trest smrti, pretože aj keby dostal doživotie, tak ho spoločnosť stále bude živiť,” píše jedna z rozhorčených čitateliek. A ďalší sa pridávajú: “Keď si prečítate, ako brutálne bola znásilnená, napadá mi jediné – či zrušenie trestu smrti nebola trochu chyba…”

Niektorí čitatelia by sa najradšej osobne prizerali, ako Violin vrah, či vrahovia umierajú pomalou smrťou: “Dozvedeli sme sa informácie, ako veľmi musela táto slečna trpieť. Chcel by som sa zúčastniť na verejnom lynči tých… nepoviem zvierat, pretože by som urazil svojho psa… Páchateľa by mali rozobrať na orgány, aby trochu splatil spoločnosti svoje previnenie. Žiť môže aj s jednou ľadvinou, polovicou pľúc a polovicou pečene.”

Prípad ako Cervanová

Slovenská polícia už vyhlásila, že jednotlivé nájdené ženské obete spolu nesúvisia a v Bratislave vraj určite nevyčíňa žiadny sériový vrah. Verejnosť si však vytvára vlastné interpretácie zločinu: “Každopádne si myslím, že slovenskí policajti určite spozorneli, pretože veľká časť sexuálne motivovaných sadistických sériových vrážd niesla podobné znaky ako tento čin,” píše jeden z čitateľov idnes.cz.

Dodáva, že podľa neho ak by v prípade Violy išlo o bežnú vraždu z nenávisti spáchanú niekým z okruhu jej známych, asi by chýbalo znásilnenie. Ak by išlo o sexuálne motivovanú vraždu, kde by sa vrah iba chcel zbaviť obete ako svedka, nebolo by tam neprimerané násilie a zohavenie. “Osobne si myslím, že to spáchal psychopat, ktorý Violu nepoznal, alebo ju poznal len veľmi krátko. Ale samozrejme je možné, že polícia veľkú časť informácií nezverejnila a tie môžu motív páchateľa presmerovať úplne niekam inam,” dodáva čitateľ.

Pod článkom na portáli idnes.cz sa objavil aj názor, že prípad Violy Macákovej nápadne pripomína jeden z najznámejších prípadov sexuálneho násilia v dejinách slovenskej kriminalistiky – vraždu Ľudmily Cervanovej z roku 1976, ktorá sa rovnako stala v Bratislave. Mladá medička bola tiež brutálne znásilnená a odvlečená mimo miesta činu. Vyšetrovatelia najprv dlho tápali, kým zo zločinu usvedčili siedmich mužov z Nitry, ktorí Ľudmilu pred tým nepoznali a neboli ani sérioví vrahovia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM