Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Z kyselinového útoku na chlapca obvinili aj jeho otca

Je taká krutosť vôbec možná? Už samotný prípad z Veľkej Británie, kde trojročné dieťa obliala kyselinou partia mužov, vyvoláva zdesenie. O to viac, ak sa na tom podieľal aj jeho otec. Teraz sa všetci postavili pred súd.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Z kyselinového útoku na chlapca obvinili aj jeho otca
Zdroj: TASR

Z júlového incidentu v nákupnom centre vo Worcestri behá mráz po chrbte. Ťažko si predstaviť hrôzu a bolesť, ktoré musela prežívať matka malého chlapca, ktorý sa stal nevinnou obeťou nepochopiteľného útoku kyselinou. Pätica mužov, z ktorých traja sú Slováci, jednoducho pristúpila k žene s kočíkom, v ktorom sedelo jej dieťa a chrstla chlapčekovi do tváre žieravinu. O téme píše britský portál Metro.

Začiatok súdu

Vo Veľkej Británii sa začal ostro sledovaný súdny proces s páchateľmi ohavného útoku na malé dieťa, ktorý zrejme nenechá chladným žiadneho rodiča. V poslednom období zaznamenali na britských ostrovoch nárast podobných atakov s použitím kyseliny a preto verejnosť sleduje priebeh tohto prípadu s mimoriadnym záujmom. V krajine sa dokonca uvažuje o sprísnení predaja žieravín.

Pätica mužov sa aktuálne prvýkrát posadila na lavicu obžalovaných. “Všetci muži sa postavili pred súd v sivých športových úboroch a bielych tričkách. Prokurátor oznámil, že matka a dieťa sa už nachádzajú na bezpečnom mieste,” píše Metro. Portál tiež prvýkrát zverejnil fotografie troch obžalovaných – dvoch Slovákov a jedného Pakistanca.

“Počas dlhého pojednávania muži prehovorili, len aby potvrdili svoje mená, vek a adresu,” uvádza Metro. Je zaujímavé, že jeden z nich pracuje ako tímový vedúci v podniku slávneho britského kuchára Jamesa Olivera. Ďalší je zasa registrovaný ako opatrovateľ svojej nevládnej matky. Všetci obžalovaní sa vyhlásili za nevinných.

Strašný útok

“Čo ste to spravili môjmu dieťaťu?” Skríkla údajne šokovaná matka, keď pätica útočnikov vyliala kyselinu na jej synčeka v kočíku. Je neuveriteľné, že jedným z obžalovaných je aj vlastný otec dieťaťa. Motív ich strašného činu zostáva stále neznámy.

“Naši muži pracujú mimoriadne intenzívne na tomto prípade. Veríme, že to bol len ojedinelý incident a neexistuje všeobecné riziko pre verejnosť,” cituje Metro slová detektívneho inšpektora Jima Baylissa.

Zranené dieťa má závažné popáleniny na tvári a na ruke. Z nemocnice ho už prepustili, ale nikto nevie, ako sa jeho poranenia prejavia na jeho zdraví neskôr. Pätica útočníkov zostáva vo väzbe a pred súd sa opäť postavia na budúci mesiac.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM