Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Za falošný sobáš so zajačikom skončila v base

Marcela si vo Veľkej Británii vzala o dvanásť rokov mladšieho muža. Možno aj veľký vekový rozdiel spôsobil, že úradníci spozorneli. Následne sa skutočne potvrdilo, že išlo o fingované manželstvo.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU:  Za falošný sobáš so zajačikom skončila v base
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Nie je to prvýkrát, keď slovenské ženy žijúce vo Veľkej Británii uzatvárajú falošné manželstvá s mužmi z tretích krajín, najmä z Ázie a Afriky. Väčšinou to však bývajú mladé, zraniteľné dievčatá, ktoré kupliari predajú starším mužom. V tomto prípade to bolo naopak – nevestou bola 36-ročná Marcela, ktorá dobrovoľne vstúpila do podvodného manželstva s 24-ročným Indom Lovepreetom. O téme píše britský portál Dailymail.

Potrebovali slovník

Slovenka Marcela (36) bola so svojim skutočným druhom Martinom (44) s najväčšou pravdepodobnosťou autorkou dobre naplánovaného podvodu. Na britskom úrade v Stocktone si ešte v roku 2012 vzala za manžela indického občana Lovepreeta (24), aby mohol získať povolenie na pobyt v krajine.

Dailymail píše, že “zamilovaní novomanželia” potrebovali slovník Google Translate, aby sa vôbec mohli porozprávať, pretože Slovenka neovláda dostatočne dobre angličtinu. Portál zverejnil aj ich svadobné fotky z obradu, kde sa obaja tvária veľmi šťastne. A zrejme aj mali dôvod na radosť – veď Marcela dostala dobre zaplatené a jej indický novomanžel povolenie na pobyt.

Láska tam však zjavne nebola a ich podvod rýchlo praskol vďaka vycvičeným očiam úradníkov, ktorí na takéto páry už majú nos. “Obaja boli odhalení, keď registračný úradník zacítil podozrenie z podvodu a nahlásil ich na polícii,” píše Dailymail.

Na úteku

Marcela sa rýchlo zbalila a aj so svojim skutočným slovenským partnerom Martinom Kováčom utiekla z britských ostrovov v roku 2016. V tom čase už im bolo jasné, že ich čaká súdny proces za trestný čin fingovaného manželstva. Briti po nej začali pátrať a napokon ju zadržali policajti v Nemecku spolu s jej partnerom.

“Následne ju eskortovali do Veľkej Británie, kde sa postavila pred súd v Teesside, ktorý ju odsúdil na dva a pol roka za mrežami. K tomu jej ešte pripočítali štyri mesiace za to, že sa nedostavila na súd v roku 2016,” píše portál. Rovnaké tresty dostali aj aj jej falošný manžel a slovenský druh. Obžaloba to na súde zdôvodnila slovami, že fingované manželstvo je vážny zločin, ktorý sa snaží zarobiť na zneužívaní britských imigračných zákonov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM