Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Za sex s vietnamským chlapcom dostal tri roky basy

Syn slovenského investora si užíval v ďalekej Ázii mimoriadne zhýralý život. Malým chlapcom mal dávať ako almužnu pár dolárov a za to si s nimi údajne dopriaval sexuálne pedofilné hry.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Za sex s vietnamským chlapcom dostal tri roky basy
Zdroj: pixabay.com

Je to skutočne odsúdeniahodný príbeh, v ktorom vystupujú peniaze, sex a zničené životy. Čínsky portál South China Morning Post píše, že slovenský podnikateľ Roman Zmajkovič (33) sa stal prvým človekom, ktorého vo Vietname odsúdili za pohlavný styk s maloletým chlapcom. Umožnila to zmena legislatívy, ktorá doteraz uvádzala definíciu sexuálneho styku len ako kontaktu medzi mužom a ženou. Aj vďaka tomu bol Vietnam eldorádom európskych pedofilov, ktorí si tu za pár dolárov mohli kúpiť mladého chlapca.

Keď má niekto peniaze…

Roman Zmajkovič bol podľa čínskeho portálu synom Štefana Zmajkoviča, ktorý vo Vietname investoval do veľkého developerského projektu prostredníctvom svojej firmy BTG Holding. Spoločnosť napokon skončila v strate a z krajiny sa stiahla bez toho, aby svoje veľkolepé plány dokončila.

Napriek tomu sa dá usudzovať, že syn majetného podnikateľa mohol vo Vietname pôsobiť ako boháč. Nielen pre peniaze, ktoré reálne mal k dispozícii, ale aj vzhľadom na nízku cenovú úroveň v krajine. A tieto okolnosti aj patrične využíval. “Zmajkovič platil chlapcom za sex. Pri prvej schôdzke to zvyčajne bolo 13 dolárov. Neskôr to stúplo na 21 dolárov. Podľa ďalších zdrojov sa neskôr snažil kúpiť ich mlčanlivosť za 43 dolárov,” píše South China Morning Post.

Pasca sklapla

Lenže žiadne peniaze za diskrétnosť už Zmajkoviča nemohli zachrániť, keďže vietnamská polícia ho pristihla priamo pri čine. “V máji polícia zadržala Zmajkoviča v hoteli pri sexe s 13-ročným chlapcom. Po odsúdení mu musel zaplatiť odškodné 4485 dolárov,” píše South China Morning Post.

Portál dodáva, že okrem odškodnenia dostal slovenský podnikateľ trest tri roky nepodmienečne vo vietnamskom väzení. Následne ho deportujú na Slovensko. Proti rozsudku sa odsúdený ešte môže odvolať. Je pravdepodobné, že Slovák túto možnosť využije, keďže predstava troch rokov v tvrdom vietnamskom väzení, ho určite neláka.

Portál pripomína, že tento prípad je prvý svojho druhu od zmeny legislatívy a zrejme znamená koniec dekadentných časov sexuálneho zločinu na deťoch vo Vietname. “V rokoch 2012 a 2013 sa pedofili prevážali po Hanoi na motocykloch a vyzerali chlapcov, akoby mali imunitu. Vôbec sa nebáli… Počuli sme príbehy o zneužívaní od viac ako 50 chlapcov, ale presné číslo nikto nevie,” dodáva South China Morning Post.

Portál smutne konštatuje, že nájazdy pedofilov sú veľkým problémom v krajine. Podľa štatistiky OSN je každé štvrté dieťa vo Vietname obeťou sexuálneho zneužívania, pričom ročne je nahlásených len zhruba 1300 prípadov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM