Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zábavka firiem za sto tisíc eur!

Organizácia teambuldingových firemných podujatí je pomerne bežná záležitosť. Len máloktorá spoločnosť si však môže dovoliť vziať svojich zamestnancov k moru a zaplatiť za to astronomickú sumu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zábavka firiem za sto tisíc eur!
5
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Slovenské more je v Chorvátsku, ako hovorí okrídlený slogan a tak sa tejto myšlienky chytili aj viaceré bohaté slovenské firmy. Chorvátsky portál Total Croatia News informuje, že čoraz viac slovenských, českých, ruských, či rakúskych firiem organizuje svoje teambuldingy formou jachtárskych pretekov pre svojich zamestnancov priamo na vlnách Jadranského mora. Cena za takúto firemnú aktivitu je skutočne závratná.

Veľký biznis

“Čoraz viac cudzincov z Európy, ale aj iných vzdialených krajín, si chce zorganizovať firemné stretnutie na Jadrane vo forme korporátnych jachtárskych pretekov,” píše Total Croatia News. Dodáva, že často ide o zamestnanecké akcie s cieľom utužovania kolektívu.

Nie je to však zábavka pre každého. Zúčastniť sa môžu len tie firmy, ktoré dokážu zaplatiť nemalé peniaze: “Ide skutočne o veľký balík peňazí. Organizátori prezrádzajú, že jeden taký jachtársky pretek v máji na 14-metrových regatách stojí okolo sto tisíc eur,” píše chorvátsky portál.

Klienti zo Slovenska

“Väčšina klientov na takýchto korporátnych plachtárskych pretekoch sú Rusi, Slováci, Česi a Rakúšania,” prezrádza portál. Do Chorvátska prichádzajú najmä mimo turistickej sezóny, teda v máji, júni, prípadne na jeseň.

“V top sezóne sa takéto preteky zvyčajne nekonajú, pretože prímorské oblasti sú preplnené a títo biznisoví hostia sú ochotní zaplatiť, aby videli z Chorvátska počas plachtenia to najlepšie,” dodáva Total Croatia News.

Tento biznis vraj neustále narastá a organizátori sa na nedostatok klientov rozhodne nemôžu sťažovať. Ročne sa na Jadrane koná približne 120 takýchto korporátnych pretekov. Zvyčajné trasy zahŕňajú destinácie ako Šolta, Brač, Hvar, Vis, alebo aj Korčula a Kremik.

Foto: ilustračné

Jachting
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM