Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Záhadná smrť pasažiera z lietadla

Mnoho otáznikov vyvolávajú okolnosti úmrtia slovenského cestujúceho, ktorý pred pár dňami spôsobil riadny rozruch na belgickom letisku Charleroi. Úrady v Bruseli teraz vyšetrujú, či niekto neprekročil svoje právomoci

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Záhadná smrť pasažiera z lietadla
Zdroj: TASR

Pracovníci letísk po celom svete sú už zvyknutí, že niektorí cestujúci sa občas nevedia vpratať do kože. Nie je výnimočné, že niektorí pasažieri to preženú s alkoholickými nápojmi počas letu a následne začnú vyvádzať a byť agresívni. V takých prípadoch pilot okamžite kontaktuje políciu na zemi, aby si prišla na cieľovom letisku výtržníkov prevziať, prípadne kapitán rozhodne o predčasnom pristátí.

V britskej tlači sa nedávno riešil aj škandál, keď podgurážení britský pár, ktorý sa na palube lietadla zoznámil, sa začal oddávať sexuálnym hrám priamo na sedadlách počas letu. Nedávny škandál v podaní slovenského cestujúceho sa však skončil tragicky.

Duševne narušený?

Belgický portál Rtbf.be opisuje, ako sa pred niekoľkými dňami snažil 40-ročný slovenský občan na silu dostať do lietadla na bruselskom letisku Charleroi. Odmietal sa preukázať palubným lístkom. “Bol veľmi rozrušený a oboril sa na letušky. Následne sa násilím predral do lietadla.”

Portál dodáva, že za týchto okolností kapitán odmietol vzlietnuť a na miesto privolali letiskovú políciu. Agresívneho Slováka previezli do cely, ale tam sa cirkus neskončil. Práve naopak: “Muž sa začal sám dobrovoľne udierať do tváre, čo zalarmovalo federálnych policajtov, aby zasiahli. V tej chvíli Slovák utrpel infarkt,” dodáva Rtbf.be.

Muža okamžite previezli do nemocnice Marie Curie, kde upadol do kómy. Napokon po niekoľkých dňoch zomrel. “Začalo sa vyšetrovanie okolností jeho smrti a tiež sa zisťuje, či boli dodržané všetky náležité predpisy,” uzatvára tému belgický portál. V médiách sa objavili úvahy o duševnom zdraví zosnulého Slováka.

Letecké trampoty

O iný druh negatívnej reklamy pre Slovensko sa v nedávnej minulosti postaral letecký kapitán Miroslav Gronych, ktorý lietal pre kanadskú leteckú spoločnosť Sunwing. Keď mal prepraviť viac ako sto pasažierov z Calgary do Reginy totálne spitý zaspal priamo v kokpite a doslova ho museli vyniesť von.

Neskôr na súde vysvitlo, že večer pred nástupom do služby vypil skoro celú fľašu vodky. “Keď Gronych vstúpil na palubu lietadla, druhý pilot len s úžasom sledoval, ako sa snažil zavesiť si kabát na vešiak. Keďže mu to trvalo asi pol minúty a navyše nebol schopný stáť na nohách, druhý pilot usúdil, že Gronych je neschopný nastúpiť do služby,” uviedol prokurátor. Pilota spitého pod obraz museli z lietadla vyniesť a odovzdať polícii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM