Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zbytočná smrť otca zburcovala verejnosť

Bežní Íri nezostali chladní pri správe o tragickej udalosti, ktorá vzala dvom slovenským deťom otca a ich matke manžela. Rodine sa vyzbierali na finančnú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zbytočná smrť otca zburcovala verejnosť
Foto: Ľubomír Hudačko

Stratiť otca a manžela pri tragickej pracovnej nehode je veľká rana pre celú rodinu. O to viac, že prišla úplne bez varovania a vdova s dvoma polosirotami zostala celkom zaskočená nečakanou situáciou. Vtedy je ťažké sa nielen vyrovnať s bolestnou stratou, ale vyriešiť aj nové finančné výzvy bez živiteľa rodiny. Našťastie miestna írska komunita ponúkla ovdovenej slovenskej matke pomoc. O téme píše írsky portál Irish Mirror.

Strašná scéna

Podrobnosti tragickej udalosti nie sú známe. Isté je len to, že obeťou je Slovák Roman Živčák, ktorý žil v írskom meste Newbridge a pracoval ako mechanik. Práve jeho profesia sa mu stala osudnou. „Romana Živčáka našli pod autom, na ktorom práve pracoval v garáži súkromného domu v Allenwood,“ píše Irish Mirror.

Čo presne sa stalo a ako Roman prišiel o život portál neuvádza. Bola to však nepochybne veľká tragédia. „Očitý svedok popísal scénu, kde zomrel, ako strašnú,“ uvádza portál.

Finančná zbierka

Okolnosti fatálneho nešťastia vyšetruje írska polícia. Správa o udalosti však okamžite zburcovala verejnosť. „Vznikla stránka GoFundMe na verejnú zbierku pre pozostalú rodinu, kde zostali dve deti,“ píše Irish Mirror. Dodáva, že Íri sa ukázali ako naozaj štedrí a „spolucítiaci“.

„Za dva dni sa vyzbieralo 7200 eur, pričom cieľom bolo len 5000 eur.“ Na stránke venovanej finančnej zbierke pre rodinu Živčákových sa uvádza: „Zanechal za sebou milovanú ženu a dve malé deti. Bude nám chýbať a navždy zostane v našich srdciach. Nikto nechápe, ako sa to mohlo stať. Stratili sme úžasného človeka, ktorého nám už nič nenahradí.

Podľa stránky by vyzbieraná finančná pomoc mala slúžiť na pokrytie nákladov na prevoz nebohého späť na Slovensko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM