Svet Krimi Rôzne

Svet spoznal víťazov Darwinovej ceny: TOTO sú tie najhlúpejšie úmrtia za rok 2017

Životy mnohých ľudí poznačia tragédie. Niektoré úmrtia sú však natoľko kuriózne, že pritiahnu záujem verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Svet spoznal víťazov Darwinovej ceny: TOTO sú tie najhlúpejšie úmrtia za rok 2017
Zdroj: TASR

Každoročne tak vzniká rebríček ocenených neborákov, ktorí „in memoriam“ získajú takzvanú Darwinovu cenu. Zoznam raz ročne zverejňuje portál darwinawards.com.

Darwinova cena sa udeľuje za úmrtie v danom roku, ktoré si nebohý ocenený privodil sám. Vždy sa jedná o úmrtie, ktoré nastalo poriadne kurióznym spôsobom. Podľa slov ľudí, korí ocenenia uverejňujú, je cena pomenovaná na počesť Charlesa Darwina. „Darwinove ceny pripomínajú tých, ktorí zdokonaľujú náš genofond tým, že sa z neho odstránia,“ píše sa v krutom vysvetlení na stránke darwinawards.com.

Kto získal Darwinovu cenu za rok 2017?

Jednosmerný lístok

Prvé miesto patrí 31-ročnému mužovi, ktorý si chcel zadovážiť lístok na vlak. Stalo sa tak 21. marca 2017 v Nemecku na vlakovej stanici v Dortmunde. Ako uvádza portál, muž sa najprv potúžil niekoľkými alkoholickými nápojmi v bare, následne prišiel na stanicu, kde podišiel k automatu na lístky. Do útrob automatu nastriekal niekoľko sprejov. Aby toho nebolo málo, prázdne nádoby od sprejov napchal do jutového vreca, plyn v automate podpálil a… Ozvala sa explózia, ktorá milého neboráka priviedla na druhý svet. Nepomohlo mu ani okamžité oživovanie. Svojim odchodom zo sveta si vyslúžil prvé miesto v rebríčku a pomenovanie Pán jednosmerný lístok.

Slony chcú súkromie

18. februára 2017 sa v Zimbabwe stal prípad, ktorý priniesol ďalšiu Darwinovu cenu. V príbehu sa objavujú traja muži, trojica sloních samcov a neodolateľná túžba po perfektnom selfie.

Trojica mužov spozorovala majestátne slony a skrsla im v hlavách myšlienka na skvelú fotku. Troch slonov obkľúčili a chceli ich usmerniť do vhodnej polohy. Samozrejme, obrovským zvieratám sa táto kratochvíľa nepáčila a rozhodli sa situáciu vyriešiť svojim vlastným spôsobom. Na troch hlupákov zaútočili. Dvaja muži stihli utiecť, tretí zaostával a našiel smrť pod nohami slona. Túžba po fotografii a hlúpy nápad mu vyslúžili miesto v „sieni slávy“ Darwinovej ceny.

Ďalšia tragická selfie

O tom, že selfie môže zabíjať, sme sa už presvedčili. Ďalšími ocenenými za rok 2017 sú aj dve dievčatá vo veku 17 a 18 rokov. Mladé životy bohužiaľ ukončila ďalšia nezmyselná smrť.

Kamarátky navštívili konské dostihy. Vyburcované divokou atmosférou sa rozhodli, že si spravia neopakovateľnú fotografiu. Okolie dostihovej dráhy im nevyhovovalo, keď si zrazu všimli zaparkované auto. Vyliezli naň, no akosi si neuvedomili, že dostihová dráha stojí v blízkosti letiska. Pristávajúce lietadlo ich obe zasiahlo krídlom. Dievčatá boli na mieste mŕtve.

Preťažený server

47-ročného Francúza zamkla v byte jeho vlastná matka. Mala na to pádny dôvod. Chcela aby sa jej synáčik neopil. Ten vydržal vysedávať v pohodlí svojho bytu len do pol druhej v noci. Potom dostal šialený nápad. Rozhodol sa byt opustiť, no býval na deviatom poschodí. Nenapadlo ho nič lepšie, ako z okna spustiť sieťový kábel. Ten ho samozrejme neudržal a uväznený neborák sa zrútil na chodník.

Čo to smrdí?

Zlodej, ktorý sa sám pripravil o život ohromil svojou nešikovnosťou, ktorá ho priviedla do hrobu, celé Anglicko. V marci si zmyslel, že sa vláme do lekárne. Zo strechy odstránil niekoľko kusov strešnej krytiny a snažil sa vliezť do lekárne. Pri zliezaní sa však zachytil a vlastné šaty ho uškrtili. Telo mŕtveho zlodeja objavili až o niekoľko týždňov, keď pracovníci zacítili pach rozkladajúceho sa tela.

Pištoľ spravodlivosti

Posledná udelená cena nezvyčajne prischla mužovi, ktorému sa jeho vyčíňanie podarilo prežiť. Argentínsky sudca neodsúdil muža, ktorý sa postavil do súdnej siene. Dôvod bol prostý. Sudcovi prišlo muža ľúto. Ten sa totiž pred súd dostal za nedovolené ozbrojovanie. Mal pri sebe Colt v kalibri 45.

Za opaskom mal strčenú nelegálne držanú zbraň. Prišla rana a chlapík si odstrelil svoju mužskú pýchu. Podľa sudcu to bol doslova boží trest a tak v právnom konaní nepokračoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM