Stanislav Černák Kultúra

Svetový deň divadla vo Zvolene: Oslavy budú v znamení patróna Tajovského

Zadarmo divadla? Zvolenské divadlo DJGT oslávi Svetový deň divadla bezplatným vstupom na autorskú inscenáciu. Pre návštevníkov bude pripravená aj vernisáž výstavy venovanej patrónovi zvolenského divadla.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň divadla vo Zvolene: Oslavy budú v znamení patróna Tajovského
Zdroj: Dnes24.sk

V znamení patróna Jozefa Gregora Tajovského sa budú tento rok niesť oslavy Svetového dňa divadla na zvolenskej profesionálnej scéne. Oslavy pripadajú na 27. marca, pričom marec je okrem iného aj mesiacom divadla.

Tento rok sa totiž slávi 140 rokov od narodenia Tajovského a DJGT je zároveň v jubilejnej, 65. sezóne. V spolupráci s Divadelným ústavom Bratislava sa 27. marca uskutoční aj vernisáž výstavy venovanej tomuto velikánovi slovenskej histórie. „Výstava bude do konca sezóny sprístupnená návštevníkom DJGT,“ uviedla dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková.

V tento deň odohrá divadlo pre verejnosť bezplatne autorskú inscenáciu Na konci…, venovanú životu a dielu Tajovského. Po predstavení sa uskutoční beseda s divákmi. Odznie tiež aktuálne Posolstvo pre Deň divadla 2014.

V marci majú okrem divadelníkov svoj sviatok aj ženy, učitelia či milovníci kníh. Zvolenské divadlo preto pripravilo marcovú akciu na muzikál Prekliaty básnik dňa 13. marca (pri zakúpení jednej vstupenky je druhá so zľavou).

Vzácnym hosťom mesiaca marec je české Klicperovo divadlo a ich muzikál Marilyn. Na scéne predstavia búrlivý život azda najznámejšej americkej hereckej divy – Marylin Monroe. Skvelé piesne sú sprevádzané živou kapelou a v životnom príbehu Marylin Monroe sa predstaví celá plejáda osobností. Veľkolepý pohľad do duše platinovej krásavice bude v DJGT 21. marca.

Do repertoáru zvolenského divadla pribudne v marci navyše aj francúzska komédia Mandarínková izba.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM