Lucia Lauková Rôzne

Svetový rekordér Pavol z Púchava: Svojimi bizarnými kúskami baví aj za hranicami

Pavol Ďurdík nie je vo svete rekordov žiadny nováčik. Jeho meno majú zapísané aj v Guinnessovej knihe rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Svetový rekordér Pavol z Púchava: Svojimi bizarnými kúskami baví aj za hranicami
Zdroj: YouTube.com

Slovák Pavol Ďurdík z Púchova prekračuje hranice, doslova. Jeho kúsky, za ktoré si vyslúžil už niekoľko ocenení, zaujali aj v zahraničí. Moderátor televíznej stanice KTLA v Los Angeles sa pokúsil prekonať jeho „ponožkovú“ výzvu. Pavol Ďurdík si za jednu minútu zvládol dať na jednu nohu 52 ponožiek.

Na konte má aj neuveriteľný rekord v počte zapálených zápaliek, uhasených o vlastný jazyk. Za jednu minútu si o jazyk uhasil 58 horiacich zápaliek. Nástrojom na prekonanie rekordov sa stal aj spinner, dáždnik, balíček kariet či cibuľa aj zemiaky.

Celkovo má na konte 2166 zaznamenaných rekordov. „Je prvým Slovákom, ktorý vlastní certifikáty zo 14 svetových, národných a kontinentálnych združení, resp. vydavateľstiev kníh o rekordoch,“ uvádza stránka slovenskerekor­dy.sk. So svojimi kúskami sa dostal aj medzi najbizarnejšie svetové rekordy v Amerike či najunikátnejšie svetové rekordy.

A to nie je všetko, zápis má napríklad v Guinnessovej knihe rekordov, Zlatej knihe svetových rekordov, Neuveriteľnej knihe rekordov, Pakistanskej knihe rekordov, Online knihe rekordov, Diamontovej knihe rekordov, Majstrovskej knihe svetových rekordov a nechýba v Knihe slovenských rekordov.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM