Webnoviny - Šport

Svetový šampionát definitívne bez Lintnera

Slovenský reprezentačný obranca Richard Lintner odpovedá novinárom na otázky pred tréningom nominovaných hokejistov na 2. fázu záverečnej prípravy pred začiatkom MS 2011.

Trenčín, 6.apríl 2011Foto: SITA/Tomáš SomrTRENČÍN 6. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia sa na domácom svetovom šampionáte predstaví definitívne bez obrancu Richarda Lintnera.

Tridsaťtriročného beka z hry vyradila trhlina v obličke, ktorú si privodil v jednom zo súbojov v prvom prípravnom súboji vo Fínsku.

„Bol to stret ramenami so silnejším obrancom. Išli sme do súboja a vo mne to trhlo. Obaja sme to ustáli, keby jeden odletel, tak by ten tlak nebol až tak veľký a možno by to inak dopadlo,“ poznamenal Richard Lintner a doplnil:

„Pri tíme nezostanem, ale s chalanmi budem v kontakte a aj počas MS budem v Bratislave. Takýto hokejový sviatok si nenechám ujsť.“ Trenčiansky rodák sa aj napriek nepríjemnému zraneniu ukázal na stredajšom zraze národného tímu v Trenčíne a s neradostným výrazom na tvári opísal povahu svojho zranenia. "Oblička je v takom stave, že potrebuje pauzu a tá bude príliš dlhá na to, aby som sa mohol vrátiť ešte pred majstrovstvami.

Taký je šport, s tým sa nedá nič robiť. Všetko zlé je na niečo dobré, uvidíme, na čo bude dobré toto," povedal skúsený Richard Lintner a dodal: „V prvom momente som sa zľakol, čo sa deje. Lekári mi však povedali, že o niekoľko týždňov bude oblička v takom stave, ako predtým.“

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM