han Šport Futbal

Svetový šport zasiahla obrovská tragédia: Len 19-ročný futbalista nečakane zomrel!

ide o talianskeho futbalistu Andrea Rinaldi. Príčinou smrti bývalého stredopoliara Atalanty Bergamo bolo krvácanie do mozgu.

Ilustračný obrázok k článku Svetový šport zasiahla obrovská tragédia: Len 19-ročný futbalista nečakane zomrel!
3
Galéria
Zdroj: unsplash.com

Rinaldimu prišlo minulý piatok počas tréningu v Come zle a previezli ho do nemocnice vo Varese, kde v pondelok skonal.

Patril Bergamu

Rinaldi bol od 13-tich rokov členom mládežníckej akadémie Atalanty. S lombardským tímom sa tešil zo zisku talianskeho titulu v kategórii do 17 rokov i z víťazstva v superpohári.

Bol na hosťovaní

V tejto sezóne hosťoval v Legnane, ktoré pôsobí v talianskej Serii D. „Prezident Atalanty Antonio Percassi i všetci členovia rodiny bergamského klubu cítia obrovský smútok a bolesť zo straty Andreu Rinaldiho,“ uvádza sa vo vyhlásení Atalanty.

Slová prezidenta

Ku smrti mladíka sa vyjadril aj prezident AC Legnano Giovanni Munafò. „Keď Andrea prišiel na tréning, vždy ma išiel ako prvý pozdraviť. Toto je spomienka, ktorú budem nosiť vo svojom srdci,“ smúti šéf Legnana pre oficiálnu stránku klubu.

„Bol to mimoriadny chlapec, príklad pre všetkých. V mene klubu vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine. Sme si istí, že Andrea bude navždy bojovníkom, ktorý bojoval v strede ihriska, aby priniesol radosť fanúšikom Legnano,“ dodal prezident AC Legnano.

View this post on Instagram

Ciao Andrea...

A post shared by ACLegnano (@aclegnano) on

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM