Tomáš Šuhajda Zo Slovenska

Svetový trhák ovenčený Zlatou palmou? Jednu z hlavných postáv stvárnila mladučká Humenčanka!

Sociálna dráma Ja, Daniel Blake žnie úspechy medzi divákmi aj kritikmi. Získala dokonca Zlatú palmu. A jednu z hlavných postáv si zahrala mladučká a talentovaná Humenčanka!

Ilustračný obrázok k článku Svetový trhák ovenčený Zlatou palmou? Jednu z hlavných postáv stvárnila mladučká Humenčanka!
3
Galéria

Briana Shann. Tak sa volá mladučká Humenčanka, ktorá si zahrala jednu z hlavných postáv v anglickej sociálnej dráme Ja, Daniel Blake. Ide pritom o film, ktorý v uplynulom roku získal na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes Zlatú palmu.

Poďme ale pekne po poriadku. Briana aj so svojou mamou Silviou sú Humenčanky žijúce v Londýne. Mesto na severovýchode Slovenska je však ich pravidelnou letnou destináciou. Otec talentovanej malej Humenčanky je Brit pôvodom z Jamajky, čo vysvetľuje jej krásny exotický vzhľad.

Ako pre spravodajský portál Humenné 24 prezradila jej mama Silvia Shann, Briana je členkou dramatického krúžku, kde študuje herectvo a je zaregistrovaná v agentúre, ktorá jej sprostredkúva rôzne konkurzy. „V jeden deň sme dostali od jej agenta pozvanie na konkurz pre nám vtedy ešte neznámeho režiséra Kena Loacha. Veľa sme o filme ani role nevedeli. Detaily ostali tajomstvom. Briana si prešla niekoľkými výberovými kolami,“ vysvetlila Silvia.

Zdroj: YouTube.com

Celý film má podľa jej slov veľmi smutný podtón a odhaľuje neférovosť úradov voči ľuďom, ktorí pomoc ozaj potrebujú. „Briana mala rolu Daisy, ktorá je spoločne so svojím mladším bratom a matkou nútená presťahovať sa z Londýna do ďalekého Newcastlu. Tam sa takisto ako v Londýne stretávajú s finančnými ťažkosťami. Počas jednej z návštev sociálneho úradu stretnú Daniela Blakea, ktorý je v podobnej situácii a snažia sa si vzájomne pomáhať,“ opísala mama talentovanej Humenčanky.

Ako doplnila, pre jej dcéru to bola neoceniteľná skúsenosť. „Na začiatku a počas nakrúcania nikto z nás ani len netušil, že tento film vzbudí toľko pozornosti,“ dodala Silvia Shann.

To je paráda: Mladá Humenčanka si zahrala vo svetovom filmovom trháku!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM