Barbara Dallosová Regióny

Symbol jari znenazdajky pod bielou prikrývkou: Radosť, či už nemilé prekvapenie? FOTO

Slnečné popoludnia posledných dní mohli dať mnohým pocit, že zima je za nami. Tá sa dnes ale ukázala v celej paráde. Hoci už vykukli aj prvé snežienky, tentoraz predzvesťou jari neboli.

Ilustračný obrázok k článku Symbol jari znenazdajky pod bielou prikrývkou: Radosť, či už nemilé prekvapenie? FOTO
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ešte včera sa zdalo že biela zima je už zažehnaná, dnes už Žiarčania i Kremničania chodia opäť po bielych chodníkoch. V ranných hodinách sa v regióne husto rozsnežilo.

Tradičnými poslami jari by v tomto období mali byť snežienky. Kvitnúť začínajú najčastejšie v priebehu februára a marca. V Kremnici už prvé snežienky vykukli, jar sa im však podľa všetkého zobudiť nepodarilo. Snehovej nádielky sa dostalo aj im.

Ľudia teda opäť vytiahli dáždniky a kapucne. Niektorí sa z návratu bielej zimy tešia, iní s ním už nepočítali. ,,Ja sa z toho veľmi teším. Zákazníkov nám chodí síce trošku menej, ako sa rozsnežilo, ale o to dlhšie sa zdržia, aby sa pred počasím schovali," prezradila nám Martina, prevadzkárka jedného z obchodíkov na žiarskom námestí.

Pýtali sme sa aj mladej mamičky Lívie (28), ktorá sa cez chumelicu ponáhľala s kočíkom: ,,Idem s malou od doktorky, lebo je chorá. Týždeň bude určite musieť byť doma a ja s ňou. Takže mi je vlastne jedno ako je vonku. Ale pohľad z okna to bude asi krajší než blato po daždi."

Iní sa marcovým snežením zaskočiť nenechali. ,,Nemám z toho nejaké špeciálne pocity. Myslím si že štvrtého marca to až také strašné prekvapenie nie je,„ hovorí Juraj (46). Za pravdu mu dávajú aj slová žiarskeho meteorológa Jána Wolfa. ,,Meteorologická zima sa s nami rozlúči už 28. februára. Na koniec astronomickej zimy si však musíme počkať do 20. marca 2015, až vtedy začína astronomická jar,“ uviedol pre náš portál vo svojej januárovej predpovedi. Viac čítajte TU.

Fotky z dnešných zasnežených ulíc si pozrite v našej fotogalérii.

Perinbaba je späť: V regióne sa dnes znovu rozsnežilo
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM