Webnoviny - Svet

Syn sa do Legie veľmi teší, potvrdil Weiss najst.

WEBNOVINY.SK

Foto: BRATISLAVA 26. mája (WEBNOVINY) – Najstarší z trojgeneračnej rodiny slovenských futbalistov Vladimír Weiss povedal poľským médiám, že jeho syn, reprezentačný tréner slovenského A-mužstva, je nadšený z ponuky jedného z najúspešnejších poľských klubov Legie Varšava.

Ako je známe, 46-ročný rodák figuruje v plánoch osemnásobného národného šampióna a svoju prácu by chcel spojiť aj s úväzkom pri slovenskom národnom tíme.

„Môžem vám prezradiť, že bol nadšený. Povedal mi, že v Poľsku chodí na zápasy 30 000 ľudí, futbal tam má výbornú atmosféru,“ cituje Vladimíra Weissa najst. portál sport.onet.pl.

Legendy Legie Varšava by privítali Weissa st.

Bývalé opory futbalového klubu Legia Varšava by privítali Vladimíra Weissa st. na lavičke osemnásobného poľského majstra. Ako je známe, 46-ročný tréner slovenského reprezentačného A-mužstva dostal od vedenia Legie ponuku na spoluprácu, ktorú zvažuje.

„Jeho angažovanie by som považoval za veľmi dobrý výber. Legia potrebuje skúseného a ambiciózneho trénera zo zahraničia, ktorý nie je zapletený do žabomyších vojen v poľskom prostredí. Weiss sa futbalu vskutku rozumie, so slabou slovenskou reprezentáciou sa dokázal kvalifikovať na majstrovstvá sveta, postúpiť zo skupiny a vo vyraďovacej fáze tesne prehral s neskoršími finalistami šampionátu – Holanďanmi,“ uviedol bývalý útočník a strieborný medailista z futbalového turnaja v rámci OH 1992 v Barcelone Wojciech Kowalczyk pre sport.pl.

Aj ďalší niekdajší produktívny zakončovateľ varšavského mužstva Cezary Kucharski upozornil na impozantnú bilanciu rodeného Bratislavčana. Weiss si na národnej úrovni urobil dobré meno v Artmedii Petržalka a v sezóne 2006/2007 si vyskúšal aj pôsobenie pri kormidle zahraničného tímu, keď viedol FK Saturn Ramenskoje. „Mali by sme na neho nazerať cez prizmu jeho úspechov na klubovej (2 víťazstvá v slovenskej lige i pohárovej súťaži, pozn.) a reprezentačnej úrovni. Dôležité je aj to, že pochádza z kultúrne blízkeho prostredia a nemal by mať výraznejší problém s pochopením miestnej mentality,“ povedal Kucharski.

Spomenutí dvaja bývalí futbalisti sa vyjadrili aj k otázke očakávaného Weissovho pôsobenia na „dvoch stoličkách“.

„Nemyslím si, že by to bolo nemožné. Je to otázka výberu vhodných spolupracovníkov. Musí si vybrať odborníkov a spojencov, ktorí mu budú schopní vždy dobre poradiť,“ myslí si Kowalczyk. Menej optimistický pohľad prezentoval Kucharski:

„V dvoch úväzkoch vidím problém s potenciálne veľmi vážnymi problémami. Hráči môžu stratiť dôveru ku koučovi, ktorí s nimi nebude pracovať na sto percent. Každopádne pôjde o experiment a ak sa naň Legia odhodlá, musí nechať Weissovi voľnosť pri výbere asistentov. Tí by mali byť s tímom v čase, keď bude on pracovať pri slovenskom národnom mužstve.“

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM