han Krimi

Szabó za prípravy vrážd Lipšica a Žilinku vyfasoval 25 rokov: Prečo nedostal DOŽIVOTIE?

Tomáš Szabó je vinný z prípravy úkladných vrážd prokurátorov. Od uloženia súhrnného trestu senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v utorok upustil.

Ilustračný obrázok k článku Szabó za prípravy vrážd Lipšica a Žilinku vyfasoval 25 rokov: Prečo nedostal DOŽIVOTIE?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Za dostatočný považuje nepodmienečný 25-ročný trest odňatia slobody, ktorý si Tomáš Szabó odpykáva za účasť na úkladnej vražde novinára Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a tiež za spolupáchateľstvo v prípade úkladnej vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Priznal vinu

Tomáša Szabóa vylúčili na samostatné konanie po tom, čo na aprílovom pojednávaní priznal vinu. Skutky oľutoval. Súd preto vykonával v jeho prípade len dokazovanie, ktoré súviselo s výrokom o treste.

Vinný je z prípravy pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho.

Tiež z trestných činov nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

V prípade ďalších obžalovaných je potrebné širšie dokazovanie. Pre prípravu vrážd prokurátorov čelí obžalobe štvorica Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan K. a Darko D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM