Barbara Dallosová Kultúra

Tak toto tu ešte nebolo: Medzinárodný sci-fi a fantasy festival priamo v Žiari!

Do jarnej ponuky podujatí v Žiari nad Hronom prichádza nový vietor. Festivaly, spájajúce priaznivcov sci-fi a fantasy žánrov a japonskej kultúry si vo svete získavajú stále väčšiu popularitu. V našom meste bude mať Geekfest premiéru.

Ilustračný obrázok k článku Tak toto tu ešte nebolo: Medzinárodný sci-fi a fantasy festival priamo v Žiari!
Zdroj: TASR

Festival vznikne z iniciatívy mladých ľudí z mesta a vychádza vraj z potreby. Na strednom Slovensku totiž festival s takouto tematikou absentuje. Žiarsky Geekfest sa uskutoční 25.-26.6.2016 v pri­estoroch MsKC.

Žiarska premiéra

,,1. ročník medzinárodného festivalu japonskej a populárnej kultúry, fantastiky, komiksov a hier vám prináša dva dni pestrého programu a množstvo zaujímavých hostí, ktorí vám predstavia novinky nielen z oblasti umenia, ale aj kultúry," lákajú organizátori na oficiálnej stránke podujatia.

Žiarsky Geekfest 2016 v rámci svojho programu prinesie okrem workshopov a prednášok aj súťaž o najlepší kostým, súťaže v kreslení, premietania noviniek aj klasík z filmového sveta sci-fi, fantasy a japonskej tvorby, premietania krátkych filmov autorov z Čiech a Slovenska, autorské čítania autorov sci-fi, steampunku, fantasy a autorov komiksov, či stolové hry v spolupráci s klubom spoločensých hier D20.

Hostia nielen zo sveta fantasy tvorby

Ako sľubuje event, svoju tvorbu príde predstaviť popredná slovenská spisovateľka vedeckej fantastiky Jana Plauchová. Hosťom bude i nadaný umelec Brianom „Sensej“ Terrer, ktorý bude rozprávať o slovenskom aj zahraničnom komikse. Osviežením programu má byť majiteľ žiarskej čajovne Dušan Blaho s prednáškou o netradičných využitiach čaju.

Špeciálnymi hosťami budú Petra Slováková, české vydavateľstvo Comics Centrum, Lucia Závodníková a mnoho ďalších hostí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM