Zo Slovenska

Takto to na Slovensku dopadá: Mesto vyzvalo občanov o pomoc, záujem bol minimálny

Mesto Skalica vypracovalo Operačný plán pre výkon zimnej údržby a takisto vyzvalo o pomoc občanov mesta. Informovalo o tom mesto na svojom webovom profile.

Ilustračný obrázok k článku Takto to na Slovensku dopadá: Mesto vyzvalo občanov o pomoc, záujem bol minimálny
Zdroj: TASR

Zmenou legislatívy došlo k zásadnej zmene v povinnosti odstraňovať chyby v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnostiam, pokiaľ tieto vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom, pričom túto povinnosť mali doteraz vlastníci, správcovia a užívatelia nehnuteľností.

Mesto Skalica má zabezpečenú zimnú údržbu a tiež je vypracovaný Operačný plán pre výkon zimnej údržby. Táto činnosť sa ale vykonáva iba v rámci finančných a technických možností mesta a dodávateľov zmluvne dohodnutej činnosti. „Finančné možnosti a technické zabezpečenie neumožňuje pokryť zimnú údržbu v prípade nepriaznivej poveternostnej situácie okamžite v rámci celého mesta. Aj z tohto dôvodu operačný plán obsahuje časové limity a prioritné lokality v rámci vykonávania zimnej údržby v našom meste,“ uviedla primátorka Skalice Anna Mierna.

Mesto sa obrátilo na občanov s výzvou, aby si v rámci svojej dobrej vôle ponechali dobré zvyky v starostlivosti o komunikáciu pred svojim domom. „Odozva bola minimálna. Do konca roku 2018 sa prihlásil iba jeden obyvateľ mesta,“ doplnila primátorka.

Ako dodala, ak každý pristúpi zodpovedne k starostlivosti o chodník podľa starého znenia zákona, mestu sa výrazne uľahčia finančné a časové prostriedky, ktoré môže využiť na údržbu lokalít, na ktorých panuje celospoločenská dohoda.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM