Zo zahraničia

Pri havárii lietadla v Miláne zahynul aj rumunský miliardár Petrescu, FOTO

Pri havárii malého lietadla, ktoré v nedeľu narazilo do budovy pri severotalianskom Miláne, zahynul aj jeden z najbohatších Rumunov, miliardár Dan Petrescu.

Ilustračný obrázok k článku Pri havárii lietadla v Miláne zahynul aj rumunský miliardár Petrescu, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Petrescu jednomotorové lietadlo PC-12 sám pilotoval. Okrem neho zahynulo aj zvyšných sedem ľudí na palube vrátane jeho manželky a syna. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na správy talianskych médií.

Narazilo do budovy

K tragickej nehode došlo na južnom predmestí Milána San Donato Milanese. Súkromné lietadlo s ôsmimi osobami na palube tam narazilo do dvojposchodovej kancelárskej budovy, ktorá sa renovovala a nenachádzali sa v nej preto nijakí ľudia.

Stroj vzlietol v nedeľu popoludní z milánskeho letiska Linate a smeroval na Sardíniu, po niekoľkých minútach letu však narazil do budovy.

Príčina havárie nebola bezprostredne známa. Podľa svedkov lietadlo už pred nárazom do budovy horelo; objavili sa preto tvrdenia, že sa mu vznietil motor.

Celú udalosť začal vyšetrovať taliansky úrad pre civilné letectvo, ktorého experti už objavili aj tzv. čiernu skrinku.

Neprehliadnite aj:

Rumunský miliardár

Dan Petrescu mal 68 rokov, bol majiteľom veľkej stavebnej firmy a vlastnil aj sieť hypermarketov a nákupných centier. Okrem rumunského mal aj nemecké občianstvo.

Pri havárii zahynula aj jeho 65-ročná manželka, ktorá bola aj občiankou Francúzska, a ich 30-ročný syn Dan Stefano. Medzi obeťami tragédie je aj jedno dieťa.

Podľa miestnych požiarnikov okrem ľudí na palube neutrpeli ujmu nijaké ďalšie osoby. V dôsledku pádu stroja sa však vznietilo viacero áut na neďalekom parkovisku, ktoré boli taktiež prázdne. Horieť začala aj samotná budova, do ktorej lietadlo narazilo.

Malé lietadlo narazilo v Miláne do budovy, zahynulo osem ľudí
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM