Peter Simon Regióny

Tankodrom na Páterovej, Rožňavčania len zatínajú zuby: Dokedy? FOTO len pre milovníkov offroad

Do redakcie nám prišlo nespočetné množstvo mailov kvôli Páterovej ulici v našom meste. Vodiči, ktorí denne cez túto ulicu prechádzajú autami hromžia a prizerajú, ako sa ich auto ničí. Máme prvé INFO.

Ilustračný obrázok k článku Tankodrom na Páterovej, Rožňavčania len zatínajú zuby: Dokedy? FOTO len pre milovníkov offroad
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Momentálne sa medzi obyvateľmi nášho mesta najviac skloňuje Páterová ulica. Prestíž jej v posledne dobe dodáva stav vozovky. Cesta je podľa obyvateľov mesta prejazdná len z terénnym vozidlom alebo tankom. „Toto sa už nedá vydržať, za túto cestu si naozaj urobíme to správne meno. Ten stav je katastrofálny a ihneď si žiadame adekvátnej nápravy. Vieme však, že zničené autá nám už nikto nepreplatí. Niekoľko krát tam prejdete a môžete rovno smerovať do servisu na výmenu podvozku. Samý výtlk, kamene ako lome. Povedal by som niečo, ale radšej sa zdržím,“ uviedol zhrozený Marcel.

Na sociálnej sieti však momentálne ohľadom zjazdnosti ulice kolujú oveľa štipľavejšie poznámky. No nájdu sa aj úsmevné ako inzeráty na kúpu koňa z dôvodu prejazdnosti spomínanej cestnej komunikácie v našom meste.

Pozrite si v našej galérii zábery z Páterovej ulice v Rožňave.

Cestný správny orgán nás informoval o tom, že sa jedná sa o miestnu komunikáciu vo vlastníctve a správe mesta Rožňava. „Evidovaný stav miestnej komunikácie vznikol z dôvodu realizácie vodnej stavby „Rožňava, ul. Šípková, Páterová – rekonštrukcia vodovodu“ stavebný objekt SO 02 – ul. Páterová, rozvodné potrubie,“ uvádza pre náš web cestný správny orgán.

„Stavebné povolenie na uskutočnenie stavby bolo udelené Okresným úradom Rožňava, odborom starostlivosti o životné prostredie ako vecne a miestne príslušným orgánom štátnej vodnej správy pre stavebníka Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., GR, Košice. Mestom Rožňava ako príslušným cestným správnym orgánom bolo pre žiadateľa Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., závod Rožňava povolené zvláštne užívanie stavbou dotknutých miestnych komunikácií ulíc Páterová a Medzimlynská z dôvodu výmeny vodovodného potrubia a vodovodných prípojok,“ spresnila informácie prednostka mestského úradu Erika Mihaliková.

Podľa Mihalikovej je Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., povinná spätnú povrchovú úpravu výkopovej ryhy na trase vodovodného potrubia realizovať so zabezpečením výmeny obrusnej vrstvy krytu vozovky v celej jej šírke. „Konečné povrchové úpravy stavbou dotknutých miestnych komunikácií musia byť ukončené v termíne najneskôr do konca júna 2016,“ dodala Mikaliková.

Môže vás zaujímať: Rožňavčania, dobrá správa: Plánuje sa rekonštrukcia chodníkov, radnica vyčlenila desaťtisíce!

Rožňavčania sa sťažujú: Parkovanie na Juhu je otrava

Obrazom: Havarijný stav cestnej komunikácie na Páterovej ulici v Rožňave!
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM