Regióny Zo Slovenska

Taxikári vyhlásili vojnu Uberu: Urobíme všetko preto, aby vypadol z nášho mesta

Po piatkovej "nálepkovej" akcii pripravuje skupina Stop Uber na Slovensku ďalšiu. Na dnešný večer ohlásili protest.

Ilustračný obrázok k článku Taxikári vyhlásili vojnu Uberu: Urobíme všetko preto, aby vypadol z nášho mesta
4
Galéria
Zdroj: Stop Uber na Slovensku

Minulý týždeň skupinky taxikárov protestovali proti službe Uber, a to svojsky – nálepkovaním áut „nepriateľskej“ firmy. Objavili sa tiež informácie, že taxikári boli agresívni a útoční. Tieto tvrdenia však odmietajú a od agresivity a násilia sa dištancujú.

Aby zmizol z mesta

S výsledkom akcie sa pochválili na sociálnej sieti: „Včera sa konala úspešná "nálepková akcia“ proti nelegálne pracujúcim vodičom Uber. Pôvodne som zháňal do 10 taxikárov. Stretlo sa nás bezmála 50!!! Toto je len začiatok, budeme robiť všetko preto, aby Uber vypadol z nášho mesta, alebo zlegalizoval svoju činnosť!!! Podľa zákona č. 56/2012 musí byť vozidlo označené aspoň na pravej aj ľavej strane predných dverí!"

Na dnes oznámili prostredníctvom sociálnej siete ďalšiu akciu: „Na utorok od 19:30 do 22:00 hod. potrebujem aspoň 10 taxikárov. Pre viac info mi napíšte správu. Ide o akciu proti Uberu!“

Petícia

Za zákaz činnosti Uberu bola spísaná aj petícia, v ktorej žiadajú, aby sa bezodkladne zastavila činnosť spoločnosti Uber. Spoločnosť vlastní aplikáciu Uber na poskytovanie prepravy ľudí za odplatu.

„Máme za to, že spoločnosť a zamestnanci resp. partneri (vodiči) nerešpektujú legislatívu SR, konkrétne zákon č. 56/2012 Z. z. Zákon o cestnej doprave a porušujú ho v plnom rozsahu. Vodiči jazdiaci pre túto spoločnosť, prepravujú ľudí za finančnú odplatu, bez akéhokoľvek povolenia. Nemajú koncesiu, nemajú živnosť aby mohli takúto prácu vykonávať, nemajú poistené autá potrebným poistením, nemajú psychotesty ani lekárske prehliadky. Všetky tieto náležitosti pre vodiča prepravujúceho osoby, zvieratá a batožiny upravuje zákon 56/2012 Z. z. Zákon o cestnej doprave,“ píše sa v petícii.

Stop Uber na Slovensku je skupina taxikárov, ktorá bojuje za zákaz používania a podnikania spoločnosti Uber na Slovensku.

Taxíky pred Hlavnou stanicou
4
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM