Jakub Forgács Správy Zo Slovenska

Zvolenská univerzita sa chce zbaviť internátu. Predáva ho za zníženú cenu

Študentský domov Záhonok na sídlisku Sekier sa stal po znížení počtu študentov prebytočným. Za koľko ho ponúka Technická univerzita vo Zvolene?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská univerzita sa chce zbaviť internátu. Predáva ho za zníženú cenu
3
Galéria
Zdroj: TASR

Technická univerzita (TU) vo Zvolene už tretí raz v priebehu roka ponúka na predaj jeden zo svojich troch internátov. Študentský domov Záhonok na sídlisku Sekier sa stal po znížení počtu študentov prebytočným. Univerzite v súčasnosti kapacitne postačujú Študentský domov Bariny a Študentský domov Ľ. Štúra v blízkosti centra mesta.

Internát na Záhonku je bez študentov už od januára 2016. Univerzita ho spolu s pozemkami o rozlohe takmer 5000 m2 ponúka za aktuálnu, už zníženú cenu 600 950 eur. Záujemcovia sa môžu hlásiť s ponukami do 4. septembra 2017.

Študentské domovy TU vo Zvolene mali pred začiatkom uplynulého akademického roku celkom 1278 lôžok, z toho Študentský domov Ľ. Štúra 670 a Študentský domov Bariny 608 lôžok. Podľa hovorkyne TU Kamily Gallovej o ubytovanie v akademickom roku 2016/2017 žiadalo spolu 1128 študentov.

Univerzita predáva najnovšie aj pozemky pri nedostavanej športovej hale na Barinách, v blízkosti nákupného centra. Ich celková plocha je viac ako 2700 m2 a vyvolávacia cena 333 600 eur. Na predaj je aj areál na sídlisku Zlatý Potok so školou, telocvičňou, kuchyňou a garážami o celkovej rozlohe približne 30 000 m2 za vyvolávaciu cenu 1,64 milióna eur.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Technická univerzita vo Zvolene
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM