Regióny Zo Slovenska

Ten pohľad si môžete vychutnávať už každý večer: Dominanta Humenného v žiari 64 reflektorov!

Nasvietený Valaškovský most? Prvý raz to mohli Humenčania a spol. zočiť počas osláv mesta. A po menšom čakaní si túto romantiku môžete užívať už pravidelne!

Ilustračný obrázok k článku Ten pohľad si môžete vychutnávať už každý večer: Dominanta Humenného v žiari 64 reflektorov!
4
Galéria

Počas osláv mesta Humenné bola k videniu aj ozajstná paráda – nasvietený Valaškovský most. Bola to však vtedy iba jednorázová záležitosť a reflektory boli z miesta odinštalované. Dôvod? Podmienky pamiatkového úradu určujú, že na akýkoľvek predmet či stavbu zaradenú do zoznamu národných kultúrnych pamiatok nie je prípustné nič dopĺňať, upravovať alebo do nich iným spôsobom zasahovať.

Technické služby mesta Humenné preto podľa slov riaditeľa Milana Kuruca vypracovali projektovú dokumentáciu na rozmiestnenie reflektorov a ich uchytenia na špeciálne konzoly tak, aby neboli súčasťou mosta. O všetkom však musel rozhodnúť pamiatkový úrad. No a po jeho kladnom rozhodnutí už nič nebránilo v ostatných dňoch opätovnej montáži reflektorov. Je ich presne 64.

Humenčania aj návštevníci mesta si tak môžu každý večer vychutnávať pohľad na nasvietený Valaškovský most alebo prechádzku ním. Ako doplnil M. Kuruc, reflektory sa budú rozsvecovať v rovnakom čase ako svetlá verejného osvetlenia.

V žiari 64 reflektorov, každý večer: Valaškovský most je osvetlený už natrvalo!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM