Marcel Mojžiš Regióny

Tento bilbord púta oči Rožňavčanov: Seriózna ponuka alebo dômyselný vulgarizmus?

Oči Rožňavčanov v týchto dňoch upútal bilbord, ktorý je umiestnený na rožňavskej nemocnici. Niektorí sa zamýšľajú, či ide o serióznu reklamu, alebo neznámy "vtipálek" ním komunikuje naozaj dômyselný vulgarizmus.

Ilustračný obrázok k článku Tento bilbord púta oči Rožňavčanov: Seriózna ponuka alebo dômyselný vulgarizmus?
Foto: Radka Deckerová

Do redakcie sa nám v týchto dňoch ozvali niektorí čitatelia, ktorých zaujala veľkoplošná reklama na Nemocnici Svätej Barbory. Pri pozornom sústredení sa na bilbord začali rozmýšľať, či ide o naozaj serióznu ponuku hľadania novej pracovnej sily, alebo cielený dvojzmysel.

Hľadáme lepiča. Presne toto slovné spojenie zaujalo oči niektorých obyvateľov mesta. Nebolo by na ňom na prvý pohľad nič čudné, avšak pri zamyslení sa práve v ňom dá nájsť nepríjemný vulgarizmus. V slove lepiča sú totiž posledné štyri písmenka napísané inou farbou. A tak sa dá v nevinnom slovíčku pri trochu bujnejšej fantázii vidieť aj naozaj šťavnatý výraz. A to práve niektorí Rožňavčania, ktorých bilbord zaujal, aj vidia.

„Všimol som si to, keď som išiel autom domov. Hneď som sa pozastavil, ako im dovolil niekto niečo také vydať. A rovno na nemocnicu, kde chodí množstvo ľudí,“ povedal nám Milan. Bilbord zaujal aj Viktora, ktorý prechádzal okolo. „Niečo podobné som videl aj v inom meste, len si neviem už spomenúť, kde to bolo. V podstate tam nie je nič zle napísané, len tými rozdielnymi farbami urobili z toho dvojzmysel.“

Podobne šťavnatý výraz na bilborde vidí aj Rožňavčanka Silvia. Tej dokonca reklama nešla do hlavy a aby si overila, či za ňou nie je zlý úmysel rozhodla sa zavolať na uvedené mobilné číslo. „Povedali mi, že oni potrebujú súrne lepiča,“ hovorí Silvia. Na daný mobil sme skúšali volať aj my a dozvedeli sme sa, že žiadny skrytý záujem na danom grafickom vyobrazení vraj určite nie je. „To slovo je normálne v slovníku slovenského jazyka,“ dodali nám v danej spoločnosti s tým, že sa viac k téme vyjadrovať nebudú.

Tento billboard púta oči Rožňavčanov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM