Aktualizované Správy

Tentoraz dobrovoľne: V 458 mestách a obciach sa opäť testuje, FOTO

Ďalšie kolo testovania spustilo vyše 400 slovenských miest a obcí. Minister obrany ubezpečuje, že všetko ide podľa plánu.

Ilustračný obrázok k článku Tentoraz dobrovoľne: V 458 mestách a obciach sa opäť testuje, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V 458 mestách na a obciach na celkom 537 odberných miestach sa počas víkendu koná ďalšie kolo testovania. Tentokrát je dobrovoľné. Týka sa miest a obcí, ktoré v rámci posledného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako jedno percento. Ľudia sa môžu testovať od 8.00 do 20.00 hod.

V teréne aj vojaci

Kompletný zoznam miest a obcí, kde sa testuje, je na webstránke www.somzodpovedny.sk. Nachádzajú sa tam aj informácie, ako sa testuje a čo v prípade, že vyjde pozitívny výsledok. Vtedy treba ísť do domácej 10-dňovej karantény.

Na toto kolo testovania antigénovými testami mohli vyčleniť do 8 000 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR. Armáda pomáhala aj pri predchádzajúcich kolách testovania, jej ďalšie využitie musel opätovne schváliť vládny kabinet.

Všetko podľa plánu

Ako informoval minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti, všetkých 537 odberových miest je otvorených a jednotlivé tímy sú naplnené na 100 percent.

„Všetko ide podľa plánu, dokonca aj počasie nám dnes praje. Využite možnosť poznať svoj zdravotný stav a ochrániť tak seba a svojich blízkych,“ uviedol Naď.

Minister doplnil, že zmenou oproti predošlým testovaniam je aj to, že na základe požiadavky samospráv je toto kolo určené prioritne pre obyvateľov 458 určených miest a obcí. Má sa tak zistiť reálny výskyt ochorenia u ľudí, ktorí v nich naozaj žijú. Pripomenul dobrovoľnosť testovania. Naďalej verí vo vysokú účasť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM