Webnoviny - Svet

Tepláreň predala časť podniku bez verejnej súťaže

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA BRATISLAVA 16. februára (WEBNOVINY) – Tepláreň Košice pod vedením nominanta Smeru-SD predala svoju časť, a to bez verejnej súťaže. V spravodajskej relácii Televízne noviny o tom informovala TV Markíza. Premiér Robert Fico pritom dlhodobo bojuje proti predaju štátnych podnikov.

Nového dodávateľa tepla dostalo zo dňa na deň asi 2 700 prešovských domácností na sídlisku Sekčov. Štátna akciovka TEKO predala časť košických teplární spoločnosti Stavbytkomfort. Podľa hovorkyne Fondu národného majetku (FNM) Tatjany Lesajovej zaplatil kupec za časť podniku 980 000 eur. „Patrí zo 45 percent spoločnosti, ktorá je na mesto. Zvyšok patrí rakúskemu investorovi,“ konštatovala Lesajová. FNM, ktorý bol doposiaľ jeho vlastníkom, schválil predaj bez verejnej súťaže. Časť teplární sa podľa TV Markíza dostala do nových rúk potichu 1. januára a do dneška o tom nevedel minister hospodárstva ani premiér. Úrad vlády SR dnes predaj komentovať nechcel.

Podľa šéfa štátneho podniku Ladislava Lazára, ktorý je zároveň mestským poslancom za Smer-SD, mala TEKO motiváciu predať časť podniku. „Zariadenie sa nachádza na pozemku mesta Prešov, preto TEKO nemala možnosť rozvíjať tento zdroj a zabezpečiť jeho rekonštrukciu,“ uviedol pre Markízu Lazár. Podľa televízie má Lazár záujem o kreslo košického primátora. Stránka štátneho podniku navyše obsahuje množstvo fotografií a článkov, ktoré zdôrazňujú jeho nasadenie pre Košický kraj.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM